Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τα V6 diesel μοτέρ της Audi λειτουργούν και με βιοκαύσιμο HVO

Τα V6 diesel μοτέρ της Audi λειτουργούν και με βιοκαύσιμο HVO

2.212 Επισκέψεις στο άρθρο (25/2/2022)

Εγκεκριμένοι για να λειτουργούν και με ανανεώσιμο καύσιμο HVO είναι πλέον κάποιοι από τους V6 diesel κινητήρες της Audi.

Όλα για τη μείωση των ρύπων

Η προσπάθεια για μείωση των ρύπων από τους κινητήρες των αυτοκινήτων είναι συνεχής με κάθε μέσω και τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό η Audi ανακοίνωσε ότι ορισμένοι από τους V6 diesel κινητήρες της, πήραν έγκριση για να χρησιμοποιούν ανανεώσιμα καύσιμα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Βιοκαύσιμο από λιπαντικά

Το ανανεώσιμο καύσιμο που έχει εγκριθεί για χρήση ονομάζεται Υδροεπεξεργασμένο Φυτικό Έλαιο (HVO). Αυτό δημιουργείται από τα συλλεγμένα απόβλητα και τα υπολείμματα λιπαντικών που υφίστανται υδρογόνωση για να γίνουν οι ιδιότητές του κατάλληλες για χρήση σε κινητήρες πετρελαίου. Εκτός από το ότι είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον, αυτό το καύσιμο υποστηρίζεται ότι είναι καθαρότερο και πιο αποδοτικό καύσιμο που βελτιώνει την απόδοση του κινητήρα, ειδικά κατά τις πρώτες εκκινήσεις, όταν το μοτέρ είναι κρύο.

Θα υπάρχει η σχετική ένδειξη XTL στην τάπα καυσίμου

Το HVO μπορεί να προστεθεί στο diesel ή να χρησιμοποιηθεί χωρίς ανάμειξη. Όλα τα οχήματα Audi που πληρούν τις προϋποθέσεις για χρήση αυτού του καυσίμου θα έχουν ένα αυτοκόλλητο XTL στην τάπα καυσίμου που θα υποδεικνύει τη συμβατότητα του αυτοκινήτου. Η εταιρεία είπε ότι οι κινητήρες diesel V6 με ισχύ έως και 286 ίππων σε μοντέλα A4, A5, A6, A7, A8, Q7 και Q8 που κατασκευάζονται από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2022 έχουν εγκριθεί να λειτουργούν με καύσιμο HVO. Η Audi ισχυρίζεται ότι η χρήση HVO μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 70 έως 95 τοις εκατό σε σύγκριση με το diesel.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Peugeot - Toyota
CUSTOM VS MAXUS