Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Στην Ελλάδα, η πρώτη θέση ανήκει στο Toyota Yaris με πωλήσεις 1.882 αυτοκινήτων.

Στην Ελλάδα, η πρώτη θέση ανήκει στο Toyota Yaris με πωλήσεις 1.882 αυτοκινήτων.

Τα δημοφιλέστερα μοντέλα στην Ε.Ε

6.925 Επισκέψεις στο άρθρο (31/5/2017)

Σύμφωνα με έρευνες, VW Golf και Renault Clio κατέχουν την κορυφή στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. Τι γίνεται στην Ελλάδα; Δείτε τα στοιχεία

Η JATO Dynamics είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην έρευνα και ανάλυση των πωλήσεων των αυτοκινήτων. Χθες δημοσίευσε την λίστα με τα μοντέλα με τις περισσότερες πωλήσεις σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο αυτού του έτους.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Τα μικρά φαίνεται να έχουν την τιμητική τους στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Το Renault Clio βρίσκεται στην πρώτη θέση σε Γαλλία, Κροατία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σλοβενία με το Skoda Fabia να το ακολουθεί με δύο πρωτιές σε Πολωνία και Σλοβακία με συνολικές πωλήσεις 6.359 και 1.734 αυτοκίνητων αντίστοιχα. Το Fiat Panda έχει την πρωτιά στην γειτονική μας Ιταλία με 59.965 πωλήσεις ενώ η Δανία δείχνει την προτίμηση της στο Peugeot 208 με 3.847 πωλήσεις. Τέλος, το SEAT Ibiza βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Ισπανία όπου κατασκευάζεται με 14.022 πωλήσεις και το Ford Fiesta στο Ηνωμένο Βασίλειο με 43.162 αυτοκίνητα.
Στην κατηγορία των μικρομεσαίων, δύο είναι τα μοντέλα που κυριαρχούν, το Volkswagen Golf και το Skoda Octavia. To Golf φαίνεται ότι το προτιμούν περισσότερο οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης καθώς παίρνει την πρωτιά στις πωλήσεις σε Γερμανία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο αλλά και Νορβηγία ενώ το Octavia εκτός φυσικά από την Τσεχία βρίσκεται στην κορυφή και σε Φιλανδία, Εσθονία και Ελβετία. Στην Ρουμανία, πρώτο σε πωλήσεις έρχεται η τοπική αυτοκινητοβιομηχανία της Dacia με το μοντέλο Logan.
Τα SUVs φαίνεται πως έχουν ανοδική τάση στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων. Τρία τέτοια μοντέλα, το Suzuki Vitara, το Hyundai Tucson και το Nissan Qashqai βρίσκονται στην πρώτη θέση των πιλήσεων  σε Ουγγαρία, Ιρλανδία και Λετονία αντίστοιχα.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, το Fiat 500 βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων στην Λιθουανία με 708 πωλήσεις ενώ το Volvo S90/V90 παίρνει την πρωτιά στην Σουηδία.

Στην Ελλάδα, η πρώτη θέση ανήκει στο Toyota Yaris με πωλήσεις 1.882 αυτοκινήτων με το Οpel Corsa να ακολουθεί με 1.062 αυτοκίνητα. Την τρίτη θέση συμπληρώνει το Nissan Micra με 993 πωλήσεις.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
Skoda