Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τα επόμενα Hyundai-Kia θα διαθέτουν θέρμανση μέσω ακτινοβολίας!

 Σχολιάστε 
2.272 Επισκέψεις στο άρθρο (28/8/2024)
Τα επόμενα Hyundai-Kia θα διαθέτουν θέρμανση μέσω ακτινοβολίας!
5 Φωτογραφίες »

- Ζεσταίνει τους επιβάτες μέσα σε τρία λεπτά.
- Χρειάζεται 17% λιγότερη ενέργεια από τα τυπικά συστήματα κλιματισμού.
- Θα επεκτείνει την αυτονομία των ηλεκτρικών, λέει η Hyundai.
- Αρκετά «ώριμη» για παραγωγή η τεχνολογία, θα τη δούμε στα επόμενα Hyundai-Kia.

Νέα τεχνολογία θέρμανσης μέσω ακτινοβολίας

Το Radiant Heating System παρουσίασε ο Όμιλος Hyundai. Ο λόγος για μία νέα τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί για να ζεσταίνει γρήγορα τους επιβάτες των αυτοκινήτων Hyundai και Kia, κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σύμφωνα με τον κορεατικό Όμιλο, το εν λόγω σύστημα θέρμανσης είναι πιο αποτελεσματικό από τα σημερινά συστήματα κλιματισμού, ενώ απαιτεί λιγότερη ενέργεια κατά τη λειτουργία του, στοιχείο που αναμένεται να αυξήσει την αυτονομία των αυτοκινήτων.

Πως λειτουργεί το Radiant Heating System της Hyundai

Το νέο σύστημα πρόκειται ουσιαστικά για μία τεχνολογία θέρμανσης μέσω ακτινοβολίας. Σύμφωνα με την Hyundai περιλαμβάνει ένα θερμαντικό στοιχείο υψηλής θερμοκρασίας τύπου φιλμ και ένα σύστημα πρόληψης εγκαυμάτων. Το θερμαντικό στοιχείο (φιλμ), το οποίο μπορεί να φτάσει τους 110 βαθμούς Κελσίου, είναι τυλιγμένο σε υφασμάτινο υλικό που εκπέμπει υπέρυθρες ακτίνες και ρυθμίζει τη θερμότητα ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν. Παράλληλα, το σύστημα πρόληψης εγκαυμάτων ανιχνεύει την επαφή με το σώμα και μειώνει αμέσως τη θερμοκρασία όταν χρειάζεται, εξαλείφοντας τους κινδύνους εγκαυμάτων και διατηρώντας τη θερμοκρασία σε ένα άνετο επίπεδο για τους επιβάτες.

Χρειάζεται 17% λιγότερη ενέργεια, θα επεκτείνει την αυτονομία των ηλεκτρικών

Εκτός από την θέρμανση των επιβατών, το νέο Radiant Heating System αναμένεται να επεκτείνει σημαντικά και την αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων, το χειμώνα, μειώνοντας την ενέργεια που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του κλίματος. Η Hyundai υποστηρίζει πως το σύστημα θέρμανσης με ακτινοβολία σε σχέση με ένα τυπικό σύστημα κλιματισμού, θα μπορούσε να εξοικονομήσει έως και 17 τοις εκατό περισσότερη ενέργεια για να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία. Παράλληλα εξοικονομεί και χρόνο για να επιτευχθεί αυτή η κατάσταση, καθώς προσφέρει ζεστασιά στο κάτω μέρος του σώματος μέσα σε τρία λεπτά.

Εννέα θερμαντικά πάνελ τοποθετήθηκαν σε ένα Kia EV9

Οι δοκιμές του νέο συστήματος θέρμανσης της Hyundai είναι ήδη σε εξέλιξη. Ως αυτοκίνητο δοκιμών έχει επιλεχθεί ένα EV9 της Kia. Στο κορεατικό SUV έχουν τοποθετηθεί εννέα θερμαντικά πάνελ, κάποια από τα οποία βρίσκονται στη βάση της κολόνας του τιμονιού, στην πόρτα του οδηγού, στην κεντρική κονσόλα, στην πόρτα του συνοδηγού και κάτω από το ντουλαπάκι στην πλευρά του συνοδηγού.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Autotriti.gr
OPEL