Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τα highlights της Mercedes που κάνει 1.000+ χλμ. με μια φόρτιση
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα highlights της Mercedes που κάνει 1.000+ χλμ. με μια φόρτιση

2.965 Επισκέψεις στο άρθρο (20/5/2022)

Η Mercedes Vision EQXX είναι ότι καλύτερο έχει δημιουργήσει η γερμανική μάρκα σε ηλεκτρικό φέρνοντας μία σειρά από ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν συναντάμε σε άλλα ηλεκτρικά.

Το καλύτερο ηλεκτρικό της Mercedes

Στις αρχές του έτους η Mercedes αποκάλυψε την Vision EQXX, η οποία χαρακτηρίστηκε ως το πιο προηγμένο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει η γερμανική μάρκα. Εξαρχής είχε γίνει γνωστό πως βασικό χαρακτηριστικό της Vision EQXX θα ήταν η κορυφαία αυτονομία της, που την καθιστά ικανή να διανύσει περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί φόρτιση. Μάλιστα το γερμανικό ηλεκτρικό λίγους μήνες αργότερα επιβεβαίωσε στην πράξη την ικανότητά του αυτή, πραγματοποιώντας το ταξίδι από το Sindelfingen της Γερμανίας έως την παραλιακή πόλη Cassis της Γαλλίας, απόστασης 1.008 χιλιομέτρων, χωρίς φόρτιση.
 
Ωστόσο η κορυφαία αυτονομία δεν είναι το μοναδικό από τα highlights της Mercedes Vision EQXX, τα οποία συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε στις παρακάτω γραμμές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

1.000+ χλμ. αυτονομία

Όπως προαναφέραμε το κορυφαίο από τα highlights είναι η τρομερή αυτονομία, η οποία στην πράξη υπερβαίνει τα 1.000 χιλιόμετρα. Για να ολοκληρώσουμε με αυτό, πρέπει να σημειωθεί πως μετά το πρόσφατο ταξίδι από την Γερμανία στη Γαλλία, απόστασης 1.008 χιλιόμετρων η στάθμη μπαταρίας της Vision EQXX κυμαίνονταν στο 15%, πράγμα που σημαίνει πως η αυτονομία της είναι αρκετά μεγαλύτερη, περίπου 140 χιλιόμετρα επιπλέον. Σημειώστε δε πως το ταξίδι περιλάμβανε σημαντικές αλλαγές υψομέτρου, δρόμους με στροφές δύο λωρίδων κυκλοφορίας και αρκετά χιλιόμετρα στην Autobahn, που «καταπίνουν» ενέργεια.

Ηλιακό πάνελ οροφής

Από κει και πέρα, ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Vision EQXX είναι το ηλιακό πάνελ που βρίσκεται στην οροφή. Διαθέτει 117 κυψέλες και τροφοδοτήσει πολλά από τα βοηθητικά ηλεκτρικά συστήματα όπως για παράδειγμα τα φώτα, το σύστημα κλιματισμού και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Σε ιδανικές συνθήκες μπορεί να προσφέρει έως και 25 χιλιόμετρα έξτρα αυτονομία, συμβάλλοντας και αυτό με τον τρόπο του στην εξοικονόμηση ενέργειας της μπαταρίας.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
5 PRAGMATA LINGLONG