ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Με νέα εμφάνιση εμπνευσμένη από το 2CV το νέο Citroen Ami

 Σχολιάστε 
1.411 Επισκέψεις στο άρθρο (14/10/2024)
Με νέα εμφάνιση εμπνευσμένη από το 2CV το νέο Citroen Ami
6 Φωτογραφίες »

- Το νέο look του μικροσκοπικού τετράκυκλου τιμά το ιστορικό 2CV.
- Παραμένει με 8 ίππους και 70 χλμ. αυτονομία.
- Ντεμπούτο στο Παρίσι και για το concept, Ami Buggy Vision.

Το μικροσκοπικό ηλεκτρικό άλλαξε look

Το Citroen Ami άλλαξε εμφάνιση και έκανε το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Το γαλλικό τετράκυκλο, ενσωμάτωσε τη νεότερη σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας, ενώ παράλληλα έλαβε χαρακτηριστικά από το ιστορικό 2CV, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τιμήσει τον ιστορικό πρόγονό του.

Με νέο πρόσωπο και πινελιά εμπνευσμένη από το 2CV

Στο μικροσκοπικό ηλεκτρικό μοντέλο, οι στρογγυλοί προβολείς έχουν πλέον μετακινηθεί ψηλότερα και συνδυάζονται με ένα μαύρο περίβλημα για να δίνουν την εντύπωση πως πρόκειται για μάτια. Παράλληλα, το νεύρο που περνάει ακριβώς από κάτω θεωρείται από του Γάλλους σχεδιαστές ως χαμόγελο, συνθέτοντας έτσι ένα «πραγματικό» πρόσωπο για το χαριτωμένο ηλεκτρικό. Αυτό που παρατηρούμε μεταξύ άλλων είναι το νέο λογότυπο της μάρκας, αλλά και το πιο επίπεδο μπροστινό μέρος, όπου φέρει ανάγλυφα το όνομα Ami. Οι θόλοι των τροχών φαίνονται επίσης πιο έντονοι, ενώ οι επτά αυλακώσεις πάνω στα μπροστινά φτερά αποτελούν ένα μικρό, διακριτικό φόρο τιμής στο εμβληματικό Citroen 2CV. Όπως και πριν, το πίσω μέρος χρησιμοποιεί ακριβώς το ίδιο πάνελ αμαξώματος με το μπροστά μέρος. Το Ami έρχεται σε απόχρωση «Night Sepia», συνδυαστικά με τρία πακέτα χρωμάτων, κόκκινο, λευκό και πράσινο, τα οποία εξωραΐζουν την εξωτερική εμφάνιση με χρωματικές πινελιές μέσα και έξω.

Στο εσωτερικό, ένας μικρός πίνακας οργάνων παρέχει τις βασικές πληροφορίες, ενώ η βάση για smartphone στο ταμπλό επιτρέπει στον οδηγό να χρησιμοποιεί το smartphone του ως οθόνη για να ρυθμίζει μεταξύ άλλων πλοήγηση, μουσική και άλλα.

Παραμένει με 8 ίππους και 70 χλμ. αυτονομία

Το ηλεκτρικό σύστημα του Ami παραμένει το ίδιο με πριν. Η ισχύς πηγάζει από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 8 ίππων που μαζί με την μπαταρία λιθίου 5,5 kWh προσφέρουν 70 χιλιόμετρα αυτονομία και 45 χιλιόμετρα την ώρα μέγιστη ταχύτητα.

Ντεμπούτο και για το concept, Ami Buggy Vision

Τέλος, να σημειωθεί πως το ανανεωμένο Citroen Ami αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024, μαζί με το νέο concept, Ami Buggy Vision. Το τελευταίο αποτελεί μία πιο περιπετειώδη έκδοση, με ευρύτερα φτερά, all-terrain ελαστικά και χωρίς πόρτες! Το χρώμα του, «Midnight Blue» έρχεται σε αντίθεση με τη λευκή οροφή, αλλά και κάποια αυτοκόλλητα και.  Τα φωτιστικά σώματα μπροστά είναι κίτρινα, ενώ στην οροφή υπάρχει έξτρα μία LED μπάρα για να κάνει τη νύχτα... μέρα. Τέλος, στο εσωτερικό υπάρχουν καπιτονέ μαξιλάρια καθισμάτων, τα οποία σύμφωνα με τη Citroen προσφέρουν αντίστοιχη άνεση με τα καθίσματα «Advanced Comfort» που βρίσκουμε στα... κανονικά αυτοκίνητα της γαλλικής φίρμας.    

JEEP
MAXUS EDELIVER 5