Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τα μυστικά του νέου Opel Frontera

 Σχολιάστε 
31.159 Επισκέψεις στο άρθρο
Τα μυστικά του νέου Opel Frontera
6 Φωτογραφίες »

- Αντικαθιστά το Crossland (4,2 μ.) και έχει διαστάσεις οικογενειακού SUV (4,4 μ.)
- Με δύο ήπια υβριδικές εκδόσεις (100 & 136 PS) και μία ηλεκτρική 113 ίππων με δύο μπαταρίες
- Το μοναδικό 7-θέσιο mainstream οικογενειακό SUV
- Στη θέση του infotainment μπορείς να βάλεις το κινητό και να το ελέγχεις από το τιμόνι

1. Αντικαθιστά το μικρό SUV Crossland, αλλά έχει διαστάσεις οικογενειακού SUV

Το Opel Frontera μετρά αντίστροφα πριν πραγματοποιηθεί το εμπορικό του λανσάρισμα, το προσεχές φθινόπωρο. Το νέο SUV της γερμανικής μάρκας, έρχεται να αντικαταστήσει το Crossland στη γκάμα της Opel, ωστόσο συγκριτικά με το μικρό SUV Crossland είναι αρκετά μεγαλύτερο σε μήκος.

Συγκεκριμένα, το νέο Frontera θα έχει μήκος 4,39 μ. (υπενθυμίζουμε πως το Crossland είναι στα 4,21 μ.), γεγονός που το φέρνει στο κάτω άκρο των μικρομεσαίων SUV, αφήνοντας έτσι «χώρο» στο Opel Mokka να «παίξει» μόνο του στη μικρή κατηγορία.

Παράλληλα το νέο Frontera παίρνει τις αποστάσεις του και από το νέο Opel Grandland, το εταίρο οικογενειακό SUV, το οποίο στη νέα το γενιά θα φλερτάρει με τη μεσαία κατηγορία (4,65 μέτρα από τα 4,48 μ. της τωρινής γενιάς.

2. SUV σχεδίαση και ντεμπούτο για το νέο σήμα της Opel

Σχεδιαστικά τώρα, το νέο Opel Frontera ακολουθεί την πεπατημένη των τελευταίων μοντέλων της φίρμας με την Opel Visor μαύρη γυαλιστερή μάσκα που καλύπτει όλο το φάρδος του μπροστινού μέρους και ενσωματώνει τους προβολείς LED. Στο κέντρο της μάλιστα βλέπουμε και το νέο έμβλημα της μάρκας με τον ανασχεδιασμένο κεραυνό.
 
Οι προτεταμένοι θόλοι των τροχών με τα μαύρα προστατευτικά πλαστικά δίνουν στο νέο μοντέλο μια στιβαρή και μοντέρνα εμφάνιση, ενώ το μεγάλο σκαλοπάτι, αναμεσά στη μάσκα και τον προφυλαχτήρα θυμίζει κλασσικά SUV του παρελθόντος.

Τέλος, στο πίσω μέρος παρατηρούμε τα φωτιστικά σώματα να έρχονται σε δύο επίπεδα, ενώ η οροφή ολοκληρώνεται με μία μικρή αεροτομή. Σε γενικές γραμμές δείχνει μοντέρνο και νεανικό, μένει λοιπόν να το δούμε - αξιολογήσουμε από κοντά.
 


Το νέο Frontera θα έχει μήκος 4,39 μ., αφήνοντας έτσι «χώρο» στο Opel Mokka να «παίξει» μόνο του στη μικρή κατηγορία και παράλληλα παίρνοντας αποστάσεις του και από το νέο Opel Grandland (4,65 μέτρα).
6 Φωτογραφίες »

Το νέο Frontera θα έχει μήκος 4,39 μ., αφήνοντας έτσι «χώρο» στο Opel Mokka να «παίξει» μόνο του στη μικρή κατηγορία και παράλληλα παίρνοντας αποστάσεις του και από το νέο Opel Grandland (4,65 μέτρα).

3. Με δύο ήπια υβριδικές εκδόσεις (100 & 136 PS) και μία ηλεκτρική 113 ίππων με δύο μπαταρίες

To Opel Frontera θα είναι διαθέσιμο ως αμιγώς ηλεκτρικό, αλλά και με ήπια υβριδικά 48βολτα κινητήρια σύνολα. Ξεκινώντας από τα τελευταία, ο βασικός κινητήρας θα είναι ο τούρμπο βενζινοκινητήρας 1.2 λτ., απόδοσης 100 και 136 ίππων, ο οποίος σύμφωνα με τη μάρκα έχει εξελιχθεί ειδικά για τις υβριδικές εκδόσεις και συνδυάζεται με ένα νέο ηλεκτροκίνητο 6-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (σ.σ. το ίδιο που συναντάμε σε άλλα μοντέλα του γκρουπ, όπως τα Peugeot 3008 και C5 Aircross).
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Autotriti.gr
LEASING COMPARISON