ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τα υδρογονοκίνητα Toyota θα φουλάρουν με «μπαταρίες» σαν τηλεκοντρόλ

1.005 Επισκέψεις στο άρθρο (9/10/2024)
Τα υδρογονοκίνητα Toyota θα φουλάρουν με «μπαταρίες» σαν τηλεκοντρόλ
9 Φωτογραφίες »

- Η Toyota αποκάλυψε τα φορητά φυσίγγια υδρογόνου.
- Είναι σαν τις μπαταρίες που βάζουμε στα τηλεκοντρόλ, αλλά σε γιγάντιο μέγεθος.
- Θα χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα αλλά και στα σπίτια!
- Θα μεταφέρονται εύκολα και θα αλλάζουν μόλις αδειάσουν.

Η Toyota ετοίμασε φορητά φυσίγγια υδρογόνου

Η Toyota είναι ίσως η μάρκα που ερευνά περισσότερο από κάθε άλλη τις δυνατότητες που προσφέρει το υδρογόνο. Εκτός από το σύστημα κυψέλων καυσίμου, η ιαπωνική μάρκα δουλεύει πάνω σε κινητήρες εσωτερικής καύσης που «καίνε» υδρογόνο και τώρα φαίνεται πως είναι έτοιμη να προχωρήσει ένα βήμα πιο μακριά! Τι θα κάνει; Θα παρουσιάσει για πρώτη φορά φορητά φυσίγγια υδρογόνου στην Ιαπωνία!

Θα χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα αλλά και σε σπίτια

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Japan Mobility Show Bizweek 2024, η Toyota έχει έτοιμη μία νέα πατέντα. Στόχο της είναι να κάνει το υδρογόνο μια οικεία και ασφαλή πηγή ενέργειας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποικίλες καθημερινές καταστάσεις. Η πατέντα αυτή είναι τα φορητά φυσίγγια υδρογόνου, τα οποία επί της ουσίας πρόκειται για μικρές και ελαφριές δεξαμενές υδρογόνου, που έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν και να αντικατασταθούν.

Τα φυσίγγια υδρογόνου προβλέπεται να έχουν μια σειρά από χρήσεις, όπως η τροφοδοσία κυψελών καυσίμου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ή για το μαγείρεμα. Μιλώντας για το τελευταίο, η Toyota ένωσε τις δυνάμεις της με την Rinnai Corporation για την ανάπτυξη μιας κουζίνας που θα λειτουργεί με υδρογόνο.

Θα μεταφέρονται εύκολα και θα αλλάζουν σαν μπαταρίες σε τηλεκοντρόλ

Ίσως το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι πως η Toyota οραματίζεται ότι τα φορητά φυσίγγια υδρογόνου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σαν μια γιγάντια αλκαλική μπαταρία ΑΑ, όπως αυτές που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας σε διάφορα αντικείμενα όπως για παράδειγμα τα τηλεκοντρόλ, τα επιτραπέζια ρολόγια κ.α.. Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες, οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου θα μπορούσαν να ανταλλάξουν μία τέτοια «μπαταρία» στο αυτοκίνητό τους προκειμένου να το ανεφοδιάσουν, ενώ πιθανότατα θα είναι αρκετά ελαφριά για να μπορεί να μεταφερθεί με ένα ειδικό σακίδιο στην πλάτη! Επίσης η εταιρεία οραματίζεται τα φορητά φυσίγγια υδρογόνου ως τρόπο για να τροφοδοτούν απομακρυσμένα κτίρια και φυλάκια.

Παρούσα και η υδρογονοκίνητη GR Corolla

Κλείνοντας, εκτός από τα φυσίγγια, η Toyota θα παρουσιάσει το υδρογονοκίνητο αγωνιστικό της αυτοκίνητο GR Corolla. Αγωνίζεται σε αγώνες αντοχής από το 2023.

Mercedes
OPEL