ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τέλος Αυγούστου το επίσημο ντεμπούτο του smart #5

 Σχολιάστε 
3.427 Επισκέψεις στο άρθρο (5/8/2024)
Τέλος Αυγούστου το επίσημο ντεμπούτο του smart #5
2 Φωτογραφίες »

- Στις 28 Αυγούστου στην Αυστραλία η παρουσίαση του μοντέλου
- To μεγαλύτερο και ισχυρότερο smart που φτιάχτηκε ποτέ
- Ιπποδύναμη και επιδόσεις που… ζαλίζουν
- Αυτονομία έως 550 χλμ.!

To μεγαλύτερο και ισχυρότερο smart που φτιάχτηκε ποτέ

Η επίσημη πρεμιέρα του νέου μοντέλου της smart πλησιάζει και μαζί της μαθαίνουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το μοντέλο. Πιο συγκεκριμένα, στις 28 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στην Αυστραλία το μεγαλύτερο σε μέγεθος smart που φτιάχτηκε ποτέ, το #5. Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίο SUV με μήκος 4,7 μέτρα.

Ιπποδύναμη και επιδόσεις που… ζαλίζουν

Στην κορυφαία έκδοση ισχύος και αυτονομίας, το #5 θα εξοπλίζεται με 2 ηλεκτροκινητήρες και συνολική ισχύ 646 ίππων, δηλαδή 200+ ίππους παραπάνω από τα μικρά του αδερφάκια #1 και #3, ή ακόμα και από το σκληροπυρηνικό Hyundai Ioniq 5 N.

Παρότι για την ώρα δε θα έχει σηματάκια της Brabus, το ισχυρότερο #5 θα πετυχαίνει το 0-100 σε λιγότερο από 3 δλ.. Εκτός της κορυφαίας έκδοσης, θα προσφέρεται και σε εκδόσεις χαμηλότερης ισχύος, 4κίνητο με 587 ίππους, ή δικίνητο με 340 ή 363 ίππους και κίνηση στον πίσω άξονα.

Η μεγαλύτερη έκδοση μπαταρίας του νέου μοντέλου θα ξεπερνά τις 100 kWh χωρητικότητας και η αυτονομία του #5 σύμφωνα με την smart θα αγγίζει τα 550 χλμ.. Μάλιστα η τεχνολογία 800 Volt θα επιτρέπει ταχυφόρτιση 10-80% σε μόλις 15 λεπτά. Όσον αφορά την τεχνολογία των μπαταριών, οι πισωκίνητες εκδόσεις θα εξοπλίζονται με μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP), ενώ οι τετρακίνητες θα έχουν συμβατικές μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Από τις φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, φαίνεται η επιβλητική τετράγωνη σχεδίαση του μοντέλου, που παρότι προδιαθέτει για off-road, έχει περισσότερο αστικό/ασφάλτινο χαρακτήρα, ενώ ακόμα δεν υπάρχουν φωτογραφίες από το εσωτερικό.

FORD
ODIGOS AGORAS LINGLONG