Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τέλος η επιδότηση στο diesel - Ξεπερνάει τα 2 ευρώ το λίτρο!

Τέλος η επιδότηση στο diesel - Ξεπερνάει τα 2 ευρώ το λίτρο!

7.511 Επισκέψεις στο άρθρο (21/9/2022)

Ανατροπές θα υπάρξουν στις τιμές των καυσίμων το προσεχές διάστημα, καθώς θα πάψει να υφίσταται η επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης. Έτσι η ήδη ακριβή βενζίνη θα είναι φθηνότερη από το πετρέλαιο!

Αλλάζουν τα πράγματα από την 1η του Οκτώβρη

Διαφορετική τιμολόγηση θα υπάρχει από την 1η του Οκτώβρη στο diesel, όπως ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ανέφερε πως από τον επόμενο μήνα παύει να ισχύει η επιδότηση απευθείας στην αντλία ύψους 0,15 ευρώ ανά λίτρο που ίσχυε για το πετρέλαιο κίνησης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

«Περιττή η επιδότηση γιατί πέφτουν οι τιμές στα καύσιμα», είπε ο Υπουργός

Αξίζει δε να αναφερθεί πως η αιτία που σταματά η εν λόγω επιδότηση είναι η μείωση της τιμής των καυσίμων! Συγκεκριμένα ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε για το συγκεκριμένο θέμα: «είναι ένα μέτρο που δεν χρειάζεται πλέον λόγω της μείωσης της τιμής των καυσίμων».

Πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο η τιμή στο diesel

Έτσι, για πρώτη φορά θα δούμε την τιμή του πετρελαίου κίνησης να ξεπερνάει αυτή της απλής αμόλυβδης βενζίνης (1.954 ευρώ μέση τιμή στις 19/9). Μάλιστα, με τη μέση τιμή του λίτρου στο diesel να κυμαίνεται στις 19/9 στο 1,86 ευρώ με την επιδότηση, σημαίνει παράλληλα ότι από την 1η Οκτώβρη χωρίς την επιδότηση των 0,15 ευρώ, σε πολλές περιοχές οι τιμές του λίτρου στο diesel θα σκαρφαλώσουν άνω των 2 ευρώ.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
OPEL