Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στην αύξηση αυτή έπαιξε σημαντικό ρόλο τα κίνητρα που έχουν δώσει οι χώρες για την αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Θετικό πρόσημο στις πωλήσεις τον Σεπτέμβρη

1.512 Επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2020)

Αύξηση σημείωσαν τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την αυτοκινητοβιομηχανία να παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης παρά το γεγονός πως η πανδημία συνεχίζει να ζει ανάμεσά μας.


Κάτι παραπάνω από θετικά είναι τα νέα που έρχονται από τις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων για το Σεπτέμβριο του 2020 σε ότι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Μεγάλη Βρετανία και τις χώρες που ανήκουν στην  Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ). Σύμφωνα με όσα δήλωσε η ACEA (Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων) τον 9ο μήνα του 2020 οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 1,1% μετρώντας συγκεκριμένα 1,3 εκατομμύρια οχήματα.
 
Όπως φαίνεται στην αύξηση αυτή έπαιξε σημαντικό ρόλο τα κίνητρα που έχουν δώσει οι χώρες για την αγορά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, ωστόσο όπως θα δούμε παρακάτω αυτό δεν ήταν αρκετό για όλες τις χώρες. Συγκεκριμένα η γερμανική αγορά αυτοκινήτων είδε θετικό πρόσημο τον περασμένο μήνα για πρώτη φορά φέτος, φτάνοντας το +8,4% με τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα να έχουν τη μερίδα του λέοντος λόγω των επιδοτήσεων που υπάρχουν. Ωστόσο επιδοτήσεις υπάρχουν και στην Ισπανία που είδε μείωση της τάξης του 13%. Αύξηση κοντά στο 10% είχε και η γειτονική Ιταλία, όχι όμως η Ισπανία που είδε και αυτή αρνητικό πρόσημο.
 
Παρά την ανάκαμψη εντός Σεπτεμβρίου, στο γενικό σύνολο από την αρχή του έτους μέχρι και τον Σεπτέμβρη οι πωλήσεις παραμένουν πτωτικές αγγίζοντας το 29%. Οι αναλυτές προβλέπουν πως στο τέλος του χρόνου η πανδημία θα έχει αφήσει τα σημάδια της στις πωλήσεις, ωστόσο η μείωση θα έχει μετριαστεί σε σχέση με το προαναφερόμενο ποσοστό.
 
Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι οι μάρκες που είδαν τα σημαντικότερα ποσοστά αυξήσεων τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν το VW Group με 14,1% και η Renault με 8,1%.  

Mercedes
Fia