Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τι μοντέλο χρειάζεται πρώτο η Lancia;

Τι μοντέλο χρειάζεται πρώτο η Lancia;

2.585 Επισκέψεις στο άρθρο (8/6/2022)

H Lancia επιστρέφει, και επιστρέφει με πλήρη γκάμα. Όμως ποιο μοντέλο θα πρέπει να είναι το πρώτο που θα λανσάρει; Και πόσο πιθανό είναι αυτό το μοντέλο να είναι εκείνο που θες;

Είναι ένα ακόμη SUV αυτό που θα ξαναβάλει τη Lancia στα πράγματα;

Βλέπεις όταν μιλάμε για το επαναλανσάρισμα μιας ολόκληρης μάρκας, σημασία έχει να μπει εκεί που είναι το «ψαχνό» της αγοράς. Και το ψαχνό σήμερα είναι στα SUV. Φυσικά η ερώτηση αμέσως είναι, έχει η ανάγκη η αγορά από ένα ακόμη SUV; Και μάλιστα από μια μάρκα που μέχρι τώρα είχε εξαφανιστεί; Και ακόμη χειρότερο, από μια μάρκα που ποτέ πριν δεν είχε αυτοκίνητο που να έμοιαζε με SUV;
 
Η λογική των φίλων της μάρκας είναι το πρώτο αυτοκίνητο να είναι μια «κανονική» Lancia. Το τι σημαίνει αυτό διαφέρει ανάλογα με το τι περιμένει κανείς από τη μάρκα. Άλλος θέλει η Lancia να χτίσει σταδιακά τη γκάμα της, ξεκινώντας με μία Ypsilon. Όμως δεν ξεκινας μια μάρκα με ένα μίνι/μικρό μοντέλο, γιατί όσο αυτό είναι το μόνο σου, είσαι πολύ μακριά από τον ανταγωνισμό που θες να «χτυπήσεις» και πιο κοντά σε mainstream μάρκες και μοντέλα.
 
Άρα ξεκινάς από μια Delta, το πιο γνωστό μοντέλο σήμερα. Και αλήθεια είναι πως με τα μηχανικά μέρη που έχει διαθέσιμα η Lancia μέσα στον όμιλο Stellantis, και πρώτη ύλη το Peugeot 308 και το Opel Astra, θα ήταν «εύκολη» υπόθεση το λανσάρισμα μιας Lancia Delta. Όμως σε μια κατηγορία που σιγά σιγά ξηλώνεται, η προσθήκη ακόμη μιας παραλλαγής ενός 308 δεν είναι ο καλύτερος εκπρόσωπος της Lancia.
 
Οπότε κάτι πιο «χτυπητό» είναι μάλλον καλύτερα. Ένα coupe. Από ονόματα το Fulvia Coupe ή μια Beta Coupe, θα ταίριαζε. Ή ακόμα και μια Aurelia. Όμως αυτά τα ονόματα είναι πολύ παλιά και τα κουπέ μοντέλα είναι στα αζήτητα. Όσο και αν τραβήξει τα μάτια, παραμένει «ειδικό» και αφήνει πάλι τη Lancia εκτός αγοράς.
 
Τι μένει; Δύο περιπτώσεις. Ή ένα SUV, δίδυμο της Tonale, ή ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Ούτε το ένα ούτε το άλλο θα ικανοποιήσει τους φίλους της μάρκας. Όμως ένα SUV έχει πιθανότητες να πουλήσει κάπως. Αλήθεια είναι πάντως πως η καλύτερη κίνηση είναι ένα ηλεκτρικό.
 
Η Lancia επανέρχεται έτσι κατευθείαν εκεί που γίνεται η μάχη. Ξεκινάει από το μηδέν με αυτό που όλοι περιμένουν να κάνουν κάποια στιγμή όλοι, αλλά το κάνει τώρα. Και αυτός είναι ο μόνος τρόπος, με ένα μόνο μοντέλο, να μπε στο μάτι του ανταγωνισμού, και να πάρει και την περισσότερη δημοσιότητα.
 
Είναι όμως αυτό η επιστροφή της Lancia που περιμένατε; Έχει σημασία; Τι λέτε λοιπόν; Τι μοντέλο θα προτιμούσατε να δείτε πρώτο; Και τελικά, δεν είναι καλύτερα ένα ηλεκτρικό, από κανένα μοντέλο;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Autotriti.gr
OPEL