Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Το Callum Skye πάει παντού και κάνει το 0-100 σε 4 δευτερόλεπτα
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Callum Skye πάει παντού και κάνει το 0-100 σε 4 δευτερόλεπτα

3.768 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2023)

- Το πρώτο αυτοκίνητο της Callum.
- Σε στυλ buggy με LED φώτα.
- Ηλεκτρικό και τετρακίνητο.
- Στόχος να το βάλει στην παραγωγή.

Το πρώτο αυτοκίνητο της Callum

Το Callum Skye είναι το πρώτο αυτοκίνητο που σχεδίασε ως αυτόνομη μάρκα η Callum, που ανήκει στο γνωστό σχεδιαστή Ian Callum. Πρόκειται για ένα παντός εδάφους off-road όχημα, με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το οποίο η βρετανική φίρμα θέλει να βάλει στην παραγωγή, σε περιορισμένο  αριθμό.

Σε στυλ buggy με LED φώτα

Το Callum Skye διατηρεί εμφάνιση που θυμίζει buggy και σύμφωνα με τη μάρκα μπορεί να κινηθεί σε όλα τα εδάφη φορώντας τα κατάλληλα ελαστικά. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει τεράστιους τροχούς και μεγάλη απόσταση από το έδαφος. Η κλειστή μάσκα μπροστά συνοδεύεται από λεπτά LED φώτα, ενώ πίσω υπάρχει μία LED μπάρα που... τρέχει από τη μία άκρη στην άλλη. Το εσωτερικό έχει διάταξη 2+2, ενώ παρατηρούμε πως στο κάτω μέρος των θυρών υπάρχει έξτρα τζάμι που έρχεται ως συνέχεια του κανονικού.

Ηλεκτρικό και τετρακίνητο

Το Callum Skye διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. η εταιρεία δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, αλλά επιβεβαίωσε πως το μοντέλο είναι τετρακίνητο και το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε περίπου 4 δευτερόλεπτά. Η Callum είπε ότι το βάρος του θα ορίζεται στα 1.150 κιλά. Συμφώνα με τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει, η μπαταρία που το εξοπλίζει είναι  42 kWh και προσφέρει αυτονομία για περίπου 270 χιλιόμετρα.

Στόχος να το βάλει στην παραγωγή

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως αν και το Callum Skye παρουσιάστηκε σε ψηφιακά σχέδια, η εταιρεία γνωστοποιεί πως στόχος της είναι να το βάλει στην παραγωγή, σε περιορισμένο αριθμό μονάδων. Σε κάθε περίπτωση περισσότερα στοιχεία θα γίνουν γνωστά την άνοιξη του 2024, όταν η Callum θα αποκαλύψει το πρώτο πρωτότυπο του Skye!

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
PEUGEOT