Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Το Venom F5 έχει στηθεί πάνω σε ένα σωληνωτό πλαίσιο από ανθρακονήματα.

Το Νοέμβριο το Hennessey Venom F5

1.610 Επισκέψεις στο άρθρο (20/7/2020)

Το hypercar της Hennessey, Venom F5 ανακοινώθηκε το 2014 αλλά ακόμα δεν έχει πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του, αναφορικά με το μοντέλο παραγωγής. Αυτό αναμένεται να αλλάξει μέσα στους επόμενους μήνες καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε τον ερχομό του.


Μέσω μίας εικόνας teaser που έδωσε στο φως της δημοσιότητας, η εταιρεία γνωστοποίησε πως εντός του προσεχή Νοεμβρίου το πανίσχυρο αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί επίσημα. Όσον αφορά την εικόνα, δε μας κάνει σοφότερους καθώς παρουσιάζει μονάχα ένα τμήμα του αεροδυναμικού διαχύτη που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μοντέλου παραγωγής.
 
Από κει και πέρα τα περισσότερα από τα βασικά χαρακτηριστικά που θα έχει το Venom F5 τα γνωρίζουμε. Το Venom F5 έχει στηθεί πάνω σε ένα σωληνωτό πλαίσιο από ανθρακονήματα, ένα υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί και το αμάξωμα, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας αεροδυναμικής να βρίσκεται μόλις στο  0.33Cd. Η Hennessey εκτιμά επίσης ότι θα ζυγίζει κάτω 1.360 κιλά.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το μοντέλο θα είναι το πιο ισχυρό δημιούργημα της Hennessey, στοχεύοντας πως η τελική του ταχύτητα θα ξεπερνά τα 500 χλμ./ώρα. Αυτό θα είναι εφικτό μέσω ενός αλουμινένιου biturbo V8 συνόλου 7,4 λίτρων, το οποίο αποδίδει ισχύ 1.622 ίππων και ροπή 1.762 Nm. Όλη αυτή η δύναμη πηγαίνει στον πίσω άξονα μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου μονού συμπλέκτη που έχει επτά σχέσεις μετάδοσης, ενώ υπάρχει και η επιλογή για μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.
 
Μόνο 24 μονάδες του Hennessey Venom F5 θα κατασκευαστούν, 12 από αυτές για τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες τόσες για τον υπόλοιπο κόσμο. Το κόστος του αυτοκινήτου θα ξεκινά από τα 1,6 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 1,4 εκατομμύρια ευρώ).

Mercedes
OPEL