Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Το Octa των 635 ίππων είναι το ισχυρότερο Land Rover Defender

2.211 Επισκέψεις στο άρθρο (3/7/2024)
Το Octa των 635 ίππων είναι το ισχυρότερο Land Rover Defender
12 Φωτογραφίες »

- Με 635 άλογα και 0-100 χλμ./ώρα σε 4,0 δλ.
- Νέα ανάρτηση και αναβαθμισμένα φρένα.
- Αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση που ευνοούν το off-roading.
- Ανθεκτικές ταπετσαρίες στην καμπίνα.

Με 635 άλογα και 0-100 χλμ./ώρα σε 4,0 δλ.

Ντεμπούτο έκανε το νέο Land Rover Defender Octa. Το βρετανικό SUV έφτασε συνδυάζοντας τις off-road δυνατότητες με τον τίτλο της πιο ισχυρής έκδοσης του μοντέλου που έχει κατασκευαστεί ποτέ από τη φίρμα!

Μπαίνοντας απ' ευθείας στο κυρίως θέμα, το νέο Land Rover Defender Octa κάτω από το καπό του φιλοξενεί έναν twin-turbo ήπια υβριδικό κινητήρα V8 4,4 λίτρων με ισχύ 635 ίππων και 750 Nm ροπής. Το μοτέρ συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων που διοχετεύει την κίνηση και στους τροχούς. Η Land Rover υπόσχεται πως το Octa θα κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,0 δευτερόλεπτα, πριν φτάσει την τελική ταχύτητα των 249 χλμ./ώρα.

Νέα ανάρτηση και αναβαθμισμένα φρένα

Το Land Rover Defender Octa δε διαθέτει μόνο περισσότερη ισχύ από τις υπόλοιπες εκδόσεις. Οι μηχανικοί της βρετανικής φίρμας αναθεώρησαν επίσης την ανάρτηση, προσφέροντάς του το σύστημα 6D Dynamics, παράλληλα με εκτεταμένες αλλαγές υλικού και γεωμετρίας. Τα αναθεωρημένα εξαρτήματα της ανάρτησης περιλαμβάνουν μακρύτερα και σκληρότερα ψαλίδια και ενεργά αμορτισέρ. Οι αλλαγές αυτές, σύμφωνα με την μάρκα, το κάνουν ακόμα πιο ικανό στις off-road διαδρομές, μαζί και με άλλα χαρακτηριστικά. Το Defender OCTA βρίσκεται 28 χιλιοστά ψηλότερα από το τυπικό Defender, ενώ είναι και κατά 68 χιλιοστά πιο φαρδύ. Εξοπλίζεται με ζάντες 22 ιντσών και ελαστικά για όλες τις εποχές (all-season). Διαθέτει επίσης αναβαθμισμένα μπροστινά δισκόφρενα 400 χιλιοστών με δαγκάνες της Brembo.

Αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση που ευνοούν το off-roading

Εξωτερικά, οι επανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες βελτιώνουν τις γωνίες προσέγγισης και διαφυγής του Defender, ενώ η νέα σχεδίαση της μάσκας αυξάνει τη ροή αέρα κάτω από το καπό. Οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης είναι επίσης ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά στο πίσω μέρος, όπου υπάρχουν δύο γάντζοι ανάκτησης, όπως και μπροστά. Επίσης, το Land Rover Defender Octa έρχεται με έξτρα προστασία κάτω από το αμάξωμα.

Ανθεκτικές ταπετσαρίες στην καμπίνα

Στο εσωτερικό, το Defender Octa διαθέτει νέα καθίσματα Performance με περισσότερη υποστήριξη και ενσωματωμένα προσκέφαλα, ενώ η εταιρεία προσφέρει την τεχνολογία ήχου Body and Soul Seat στο Defender για πρώτη φορά. Οι επιλογές στις ταπετσαρίες είναι δύο, αμφότερες από ανθεκτικά υλικά κα έρχονται σε χακί ή καφέ απόχρωση.

Συνέχεια του άρθρου >>>
JEEP
moto