Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

To ηλεκτρικό Citigo έγινε το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της Skoda.

To δικό της ID.1 θέλει να φτιάξει η Skoda

2.818 Επισκέψεις στο άρθρο (15/12/2020)

Η Volkswagen θα κατασκευάσει το ID.1 πάνω σε μια νέα έκδοση της MEB πλατφόρμας και έπειτα η Skoda θα κάνει το ίδιο για να αντικαταστήσει το ηλεκτρικό Citigo.


Με το λανσάρισμα των νέων ID.3 και ID.4 η Volkswagen έχει καλύψει τις δύο από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες αυτή την στιγμή, αυτή των μικρομεσαίων hatchback και αυτή των SUV. Στα σχέδια στης φίρμας περιλαμβάνονται και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα, με το ένα από αυτά να είναι το ID.1, πάνω στο οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα βασιστεί και ένα αυτοκίνητο για την Skoda.

To ΙD.1 αναμένεται να βασιστεί πάνω σε μία μικρότερη έκδοση της MEB πλατφόρμας της Volkswagen με την ονομασία MEB-entry και θα αντικαταστήσει τόσο το Up! όσο και το Polo στην γκάμα της φίρμας. Το αυτοκίνητο θα προσφερθεί κάτω και από το έμβλημα της Skoda, με τον ίδιο τον CEO της φίρμας Thomas Schafer να δηλώνει: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο. Εάν υπάρχει αυτή η πλατφόρμα θα επιχειρήσουμε κάτι έξυπνο πάνω της. Θα είναι κάτι διαφορετικό».

Εάν έρθει αυτό το μοντέλο από την Skoda, αυτό θα σημαίνει πως η ηλεκτρική έκδοση του Citigo, το πρώτο ηλεκτρικό στην ιστορία της φίρμας, θα αποτελέσει παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση, το ID.1 της Skoda δεν θα φτάσει στην αγορά πριν τα μέσα της δεκαετίας του 2020, αφού οι Τσέχοι έχουν στρέψει το σύνολο της προσοχής τους στην επιτυχία του Enyaq.

Αυτή την στιγμή η Volkswagen ασχολείται με την ανάπτυξη του ID.2, ενός μικρού crossover που θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με αυτή του ID.1 και του φημολογούμενου μοντέλου της Skoda. To ID.2 θέλει να το φέρει στην αγορά γύρω στο 2023 με τις τιμές του να αρχίζουν από 20.000 ευρώ.
 

FORD
OPEL