Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Το ηλεκτρικό Renault 4 παίρνει μορφή

6.932 Επισκέψεις στο άρθρο (31/5/2021)

Ανεξάρτητα σχέδια δείχνουν την εξωτερική εμφάνιση που μπορεί να έχει το νέο Renault 4, η αναβιώσει του οποίου ετοιμάζεται από τη γαλλική μάρκα, αλλά εξοπλισμένο με αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο.

Πριν από λίγες ημέρες οι άνθρωποι της Renault είχαν καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες κατοχύρωσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και ονομάτων, εικόνες που παρουσίαζαν αρχικά σχέδια του επερχόμενου ηλεκτρικού Renault 4, που θα ακολουθήσει ως αναβίωση του ιστορικού κλασικού γαλλικού αυτοκινήτου.


Τα σχέδια είναι ανεξάρτητα από τη Renault και προέρχονται από την ιστοσελίδα autoexpress.

Τα σχέδια είναι ανεξάρτητα από τη Renault και προέρχονται από την ιστοσελίδα autoexpress.

 
Όπως αποδείχτηκε οι εικόνες αυτές αποτέλεσαν τη βάση εργασίας για ανεξάρτητους σχεδιαστές, που δεν καθυστέρησαν ιδιαίτερα για να παρουσιάσουν στο κοινό τα αποτελέσματα της δουλειάς τους. Το ίδιο λοιπόν συνέβη και με αυτούς της ιστοσελίδας autoexpress, που δείχνουν πως θα μπορούσε να είναι η εξωτερική εμφάνιση του Renault 4.
 
Αυτό που βλέπουμε είναι πως το Renault 4 διατηρεί στον τετραγωνισμένο σχεδιασμό που παρουσιάστηκε και στις εικόνες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που διέρρευσαν. Η εντελώς κλειστή γρίλια μπροστά συνοδεύεται από πολύ λεπτά LED φωτιστικά σώματα και φωτιζόμενο λογότυπο, τη στιγμή που προφυλακτήρας διατηρεί ρετρό στοιχεία. Η απόσταση του μοντέλου από το έδαφος είναι γενναιόδωρη, ενώ φτάνοντας στο πίσω μέρος βλέπουμε πως έχει ακολουθηθεί η ίδια «συνταγή» με τον πρόβολο. Αξιοσημείωτη είναι και η μικρή αεροτομή που έχει προβλεφθεί και έρχεται ως συνέχεια της οροφής.
 
Ο στόχος της Renault με το νέο 4 είναι διπλός αφού η εταιρεία αφενός θα μεγαλώσει τη γκάμα των ηλεκτρικών της, αφετέρου θα αναβιώσει ένα παγκοσμίως γνωστό μοντέλο με ότι και αν αυτό συνεπάγεται ως προς την ώθηση που θα του δώσει στις αγορές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν το ηλεκτρικό 4 θα έχει ως στόχο να ακολουθήσει το αρχικό προσφέροντας ευρύχωρη μεταφορά για οικογένειες, αλλά με μια δόση στυλ.
 
Εφόσον το Renault 4 αναβιώσει ως ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο της Renault θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων CMF-B της εταιρείας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα εισαχθεί στις αγορές της Ευρώπης το 2025.

Mercedes
OPEL