Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Το καπό του νέου Renault 5 θα δείχνει την κατάσταση φόρτισης!
9 Φωτογραφίες »

Το καπό του νέου Renault 5 θα δείχνει την κατάσταση φόρτισης!

3.715 Επισκέψεις στο άρθρο (1/12/2023)

- Κυκλοφόρησαν οι πρώτες εικόνες teaser του Renault 5 E-Tech.
- Στο καπό η ένδειξη φόρτισης με τη μορφή ενός μεγάλου «5».
- Πρεμιέρα στις 26 Φεβρουαρίου.
- Από 25.000 ευρώ η τιμή του.

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες εικόνες teaser

Η Renault έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες teaser του ηλεκτρικού 5. Το μίνι μοντέλο αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στις 26 Φεβρουαρίου 2024, ενώ η γαλλική μάρκα ανέφερε πως το αρχικό κόστος απόκτησης θα κυμαίνεται περίπου στις 25.000 ευρώ.  

Στο καπό η ένδειξη φόρτισης με τη μορφή ενός μεγάλου «5»

Οι πρώτες εικόνες συνοδεύονται από την πληροφορία πως το ηλεκτρικό Renault 5 θα υιοθετήσει και το «E-Tech» στην ονομασία του, όπως και άλλα ηλεκτρικά της μάρκας. Ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στο εξωτερικό είναι ένας νέος δείκτης φόρτισης που τοποθετείται στο επάνω μέρος του καπό, αντλώντας έμπνευση από τις εισαγωγές αέρα του αρχικού Renault 5. Οι σχεδιαστές της Renault χρησιμοποίησαν αυτόν τον χώρο για μία ένδειξη φόρτισης που ανάβει κάθε φορά που το όχημα συνδέεται σε φορτιστή. Όταν η μπαταρία φτάσει σε πλήρη χωρητικότητα, η οθόνη LED παίρνει το σχήμα του αριθμού 5. Τα teaser αποκαλύπτουν επίσης τα φώτα LED του μοντέλου, με τη Renault να λέει πως οι μαύρες κουκίδες στη μέση κάθε σώματος μοιάζουν με την κόρη του ανθρώπινου ματιού, όντας εμπνευσμένα από μια vintage διαφήμιση του αρχικού 5. Ένας άλλος φόρος τιμής στο αρχικό Renault 5 φαίνεται στα κάθετα τοποθετημένα πίσω φώτα, τα οποία συνδέονται με ένα μαύρο διακοσμητικό κομμάτι. Τα πίσω φώτα μάλιστα διαθέτουν λεπτές προεκτάσεις στο πλάι με στόχο τη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης.  

Πρεμιέρα στις 26 Φεβρουαρίου

Από κει και πέρα, το μήκους 3,92 μέτρων ηλεκτρικό Renault 5 θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα βασιστεί στη νέα AmpR Small πλατφόρμα. Η Renault επιβεβαίωσε επίσημα δύο επιλογές πακέτων μπαταριών, 40 kWh και 52 kWh. Το μεγαλύτερο πακέτο μπαταριών θα είναι διαθέσιμο από το λανσάρισμα, παρέχοντας αυτονομία 400 χιλιόμετρα. Μέχρι να δούμε την πλήρη αποκάλυψη του νέου Renault 5 E-Tech στις 26 Φεβρουαρίου, η γαλλική φίρμα σκοπεύει να κυκλοφορήσει επιπλέον teaser. Η καμπάνια teaser ονομάζεται «R5VOLUTION IS BACK» και ξεκινά την 1η Δεκεμβρίου με αφίσες, ενώ στις 17 Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει τηλεοπτική διαφήμιση με το τραγούδι «Instant Crush» του γαλλικού συγκροτήματος, Daft Punk.

Από 25.000 ευρώ η τιμή του

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως Renault επιβεβαίωσε ότι η αρχική τιμή για το 5 E-Tech θα κυμαίνεται περίπου στις 25.000 ευρώ.

Mercedes
NISSAN