ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Το μακρύτερο αμάξι του κόσμου έχει πισίνα, mini golf & ελικοδρόμιο
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το μακρύτερο αμάξι του κόσμου έχει πισίνα, mini golf & ελικοδρόμιο

4.345 Επισκέψεις στο άρθρο (17/11/2022)

Το American Dream είναι ίσως ο πιο χαρακτηριστικός τίτλος για ένα τέτοιο αυτοκίνητο, καθώς εκτός από το ρεκόρ Guinness, έχει ένα σορό καλούδια που το κάνουν... ονειρικό! Δες το βίντεο.

Ξεπερνά σε μήκος ένα γήπεδο μπάσκετ

Το μακρύτερο αυτοκίνητο του κόσμου ονομάζεται American Dream και έχει μήκος 30,54 μέτρα (100 πόδια και 1,5 ίντσα). Όπως μαρτυρά το όνομά του βρίσκεται στις ΗΠΑ και κατέχει το σχετικό ρεκόρ Guinness, σπάζοντας πρόσφατα το δικό του ρεκόρ!

Κατασκευάστηκε πριν από 36 χρόνια, όμως έμεινε εγκαταλελειμμένο για πολλά χρόνια

Κατασκευάστηκε το 1986, στην Καλιφόρνια από το διάσημο δημιουργό custom οχημάτων Jay Ohrberg και βασίστηκε πάνω σε μερικές Cadillac Eldorado του 1976. Στην αρχική του μορφή είχε μήκος λίγο πάνω από 18 μέτρα, έπαιρνε κίνηση από 2 θηριώδεις V8 κινητήρες (έναν εμπρός και έναν πίσω) και μπορούσε να οδηγηθεί και από τις δύο μεριές (για να μπορεί να κάνει όπισθεν). Λίγο αργότερα ο κατασκευαστής του το επέκτεινε στα 30,4 μέτρα, ενώ στεκόταν σε συνολικά 26 τροχούς!

Έζησε ημέρες δόξας, με πολλές συμμετοχές σε χολιγουντιανές παραγωγές, ωστόσο με τα χρόνια το ενδιαφέρον για την κατασκευή μειώθηκε, ενώ ο μεγάλος όγκος του και η δυσκολία να κινηθεί και να στρίψει σε δημόσιους δρόμους, έφεραν την παρακμή και το αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο να σκουριάζει πίσω από μια αποθήκη στο New Jersey.

Ο ιδιοκτήτης ενός μουσείου στη Νέα Υόρκη, Michael Manning, είδε την αγγελία πώλησης του ξεπεσμένου American Dream και αποφάσισε να το αποκτήσει με στόχο να το επαναφέρει στις παλιές του δόξες. Όμως το κόστος μιας τέτοιας ανακατασκευής απαιτεί γερή χρηματοδότηση, ενώ ο τεράστιος όγκος του ήταν επίσης πρόβλημα, αναγκάζοντας τον Manning να το βάλει ξανά για πούλημα, μετά από 7-8 χρόνια στην κατοχή του.


Τα χρόνια της δόξας

Τα χρόνια της δόξας

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ανακατασκευάστηκε, μεγάλωσε, ενώ κόστισε 250 χιλιάδες δολάρια

Τη λύση ήρθε να δώσει ένας επιχειρηματίας στη Florida, ονόματι Michael Dezer, που ήρθε σε συμφωνία με τον Manning, με τον τελευταίο να συμμετέχει ενεργά στην ανακατασκευή, μαζί με άλλους σπεσιαλίστες του είδους.

Η μεταφορά και ανακατασκευή του αυτοκινήτου κόστισαν περισσότερες από 250 χιλιάδες δολάρια, ενώ η διαδικασία πήρε περίπου 3 χρόνια να ολοκληρωθεί, με το αυτοκίνητο μάλιστα να μεγαλώσει κατά 1,5 ίντσα, σπάζοντας εκ νέου το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ. 

Χρειάστηκαν 6 Cadillac Eldorado λιμουζίνες για να φτιαχτεί και έχει 26 τροχούς.

Λόγω της κακής κατάστασης του αυτοκινήτου και της προχωρημένης σκουριάς, πολλά από τα μέρη του αυτοκινήτου δεν έπαιρναν επισκευή και έπρεπε να αντικατασταθούν εξ`ολοκλήρου. Συνολικά, χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 6 Cadillac Eldorado ως «δότες», ενώ αλλάχτηκαν ολόκληρη η καμπίνα του οδηγού μαζί με το εμπρός καπό και τον κινητήρα.

Με πισίνα, γήπεδο mini golf, ακόμα και ελικοδρόμιο & χωράει μέχρι 75 άτομα

Το αποτέλεσμα σίγουρα τους ικανοποίησε. Πλέον το «Αμερικάνικο Όνειρο» εκτός από την νέα βαφή, ξεχωρίζει για τα «ακραία» για αυτοκίνητο χαρακτηριστικά του. Στο πίσω μέρος θα βρει κανείς γήπεδο mini golf, πισίνα, ακόμα και ελικοδρόμιο!

Στο εσωτερικό του ο χώρος είναι άπλετος και μπορεί να φιλοξενήσει έως 75 επιβάτες. Εξοπλισμένο με τηλεοράσεις, τηλεφωνικές συσκευές, ψυγείο και μπόλικους καναπέδες, είναι ιδανικό ακόμα και για… πάρτι!
 


Πλέον ο ιδιοκτήτης του το κοιτά με καμάρι, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν θα κάνει πολλά χιλιόμετρα, καθώς για να βγεις μια βόλτα με αυτό πρέπει να έχεις σχεδιάσει διαδρομή με δρόμους που θα χωράει να κινηθεί και θα εκτίθεται στο μουσείο αυτοκινήτου του Orlando.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
Leasing