Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το μέλλον της Nissan: Πολλά ηλεκτρικά και νέες μπαταρίες

5.374 Επισκέψεις στο άρθρο (9/7/2024)
O κ. Arnaud Charpentier, Product Marketing Strategy της Nissan Europe
2 Φωτογραφίες »

O κ. Arnaud Charpentier, Product Marketing Strategy της Nissan Europe

- Ο υπεύθυνος στρατηγικής & marketing της Nissan Europe μας αποκαλύπτει το μέλλον της Nissan
- 19 νέα ηλεκτρικά (και προσιτά) μοντέλα από τη Nissan ως το 2030
- Νέες μπαταρίες με μικρότερο βάρος, κόστος & χρόνο φόρτισης, αλλά μεγαλύτερη αυτονομία
- «Όχι στα plug-in ναι στα full hybrid»

Ο υπεύθυνος στρατηγικής marketing της Nissan Europe μας αποκαλύπτει το μέλλον της Nissan

Κατά την παρουσίαση του ανανεωμένου Nissan Qashqai είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε συνέντευξη από τον Product Marketing Strategy της Nissan Europe, κ. Arnaud Charpentier, ο οποίος μας μίλησε, εκτός από το Qashqai και για το μέλλον της Nissan.

Σε νέα εποχή λοιπόν μπαίνει από δω και στο εξής η Nissan, η οποία σκοπεύει να έχει διαμορφώσει σε αμιγώς ηλεκτρική ολόκληρη την γκάμα των μοντέλων της έως το 2030. Μάλιστα η Nissan έχει ξεκινήσει ήδη την υλοποίηση της μετατροπής του εργοστασίου της στο Σάντερλαντ σε μια νέα μονάδα ενεργειακά αυτάρκη, όπου θα εξελίσσει όχι μόνο οχήματα, αλλά και μπαταρίες ηλεκτρικών μοντέλων, οι οποίες υπόσχεται πως θα φέρουν… επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση.

19 νέα ηλεκτρικά (και προσιτά) μοντέλα από τη Nissan ως το 2030

Όπως μας δήλωσε ο κ. Charpentier, η Nissan έχει στόχο για την επόμενη τριετία το 40% των πωλήσεών της να αφορά αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα, σε σχέση με το 14% που είναι αυτή τη στιγμή. Κινούμενη προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν, η ιαπωνική φίρμα μέχρι το 2030 θα παρουσιάσει 19 αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα και άλλα 27 εξηλεκτρισμένα μοντέλα.
 
«Κλειδί» ωστόσο, για την επίτευξη αυτού του σκοπού για τον κ. Charpentier, είναι ο εκδημοκρατισμός της ηλεκτροκίνησης, το οποίο θα συμβεί μέσω των πιο προσιτών μοντέλων, αλλά και της ευκολότερης πρόσβασης σε σταθμούς φόρτισης. Μάλιστα το πρώτο βήμα της Nissan προς αυτή τη κατεύθυνση θα είναι το νέο Micra, που θα είναι ηλεκτρικό και με προσιτή τιμή, η οποία υπολογίζεται κοντά σε αυτή ενός τούρμπο μικρού μοντέλου.


Όπως μας δήλωσε ο κ. Charpentier, η Nissan μέχρι το 2030 θα παρουσιάσει 19 ηλεκτρικά και άλλα 27 εξηλεκτρισμένα μοντέλα
2 Φωτογραφίες »

Όπως μας δήλωσε ο κ. Charpentier, η Nissan μέχρι το 2030 θα παρουσιάσει 19 ηλεκτρικά και άλλα 27 εξηλεκτρισμένα μοντέλα

Νέες μπαταρίες με μικρότερο βάρος, κόστος & χρόνο φόρτισης, αλλά μεγαλύτερη αυτονομία

Εκτός από τα ηλεκτρικά μοντέλα η Nissan δουλεύει πάνω στην εξέλιξη των μπαταριών, οι οποίες θα είναι game changer για την ηλεκτροκίνηση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Charpentier, οι νέες μπαταρίες που αναμένεται να εφαρμοστούν στα μοντέλα της μάρκας από το 2028 θα είναι στερεάς κατάστασης και θα λύσουν όλα τα προβλήματα των ιόντων λιθίου.

Ο κ. Charpentier δεν ανέφερε συγκεκριμένα στοιχεία όπως χρόνο φόρτισης ή αυτονομίας, όμως μας επιβεβαίωσε ότι οι νέες αυτές μπαταρίες θα βελτιώσουν κατακόρυφα την εμπειρία της ηλεκτροκίνησης. Θα είναι ελαφρύτερες, θα έχουν χαμηλότερο κόστος και παράλληλα θα έχουν μεγαλύτερη αυτονομία και μικρότερο χρόνοι φόρτισης.

Συνέχεια του άρθρου >>>
TI YOKOHAMA AGORAZO
SEAT XENOIASTOI