ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το σκέφτεσαι για ηλεκτρικό; Να τι πρέπει να ξέρεις για τη μπαταρία!

1.039 Επισκέψεις στο άρθρο
Το σκέφτεσαι για ηλεκτρικό; Να τι πρέπει να ξέρεις για τη μπαταρία!

- Φορτίζεις αμέσως πριν ή μετά την οδήγηση για μικρότερη απώλεια ενέργειας.
- Μην αφήνεις τη μπαταρία στο 100% σε αχρησία, μειώνεται η χωρητικότητά της.
- Προτίμησε συχνές και σύντομες παρά λίγες και πλήρεις φορτίσεις.
- Υψηλές ταχύτητες και απότομες επιταχύνσεις μειώνουν τη διάρκεια ζωής.

Φορτίζεις αμέσως πριν ή μετά την οδήγηση για μικρότερη απώλεια ενέργειας

Η διάρκεια ζωής των σύγχρονων μπαταριών στα ηλεκτρικά αυτυοκίνητα αυξάνεται συνεχώς και έχει φτάσει σε νέα υψηλά επίπεδα, ενώ ελαττώνεται και το κόστος παραγωγής τους. Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της Geotab, εταιρείας που ειδικεύεται στην ψηφιακή διαχείριση στόλου οχημάτων, κατά μέσο όρο, οι σύγχρονες μπαταρίες διατηρούν περισσότερο από το 80% της χωρητικότητάς τους μετά από 12 χρόνια χρήσης. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά tips που -σύμφωνα με τους ειδικούς- εγγυώνται τη «μακροζωία» μιας μπαταρίας ηλεκτρικού αυτοκινήτου, χρήσιμα ακόμη και για όσους θα σκέφτονταν να αγοράσουν μεταχειρισμένο.

Αρχικά, αν είναι δυνατόν, προτιμήστε να φορτίσετε τη μπαταρία πριν ξεκινήσετε. Εάν φορτίζετε κατά τη διάρκεια της νύχτας, προγραμματίστε τη διαδικασία φόρτισης έτσι ώστε η μπαταρία να είναι πλήρης αμέσως πριν ξεκινήσετε το πρωί για τη δουλειά. Έτσι, έχετε επίσης το πλεονέκτημα ότι ξεκινάτε με μπαταρία που είναι «ζεστή» - αυτό μειώνει την κατανάλωση ενέργειας.

Μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε την υπολειπόμενη θερμότητα μετά από την οδήγηση: Αν η μπαταρία συνδεθεί στον φορτιστή αμέσως μετά από χρήση, θα εξακολουθεί να φορτίζει σε θερμοκρασία λειτουργίας. Αυτό συντομεύει τον χρόνο φόρτισης και μειώνει τις απώλειες ενέργειας, φαινόμενο που εντείνεται ειδικά όταν το περιβάλλον είναι ψυχρό, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Autotriti.gr
NISSAN