Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στο πρόσωπο του νυν διευθύνοντα συμβούλου της SEAT, Luca de Meo έχει βρει η Renault τον νέο της επικεφαλής.

Τον CEO της SEAT θέλει η Renault

1.530 Επισκέψεις στο άρθρο (19/11/2019)

Στο πρόσωπο του νυν διευθύνοντα συμβούλου της SEAT, Luca de Meo έχει βρει η Renault τον νέο της επικεφαλής, καθώς η γαλλική εταιρεία επιθυμεί να προσφέρει ακριβώς την ίδια θέση στον 52χρονο Ιταλό.

Μεταγραφή από τη SEAT θέλει να κάνει η Renault όπως υποστηρίζουν μεγάλα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού. Σύμφωνα με αυτά, η γαλλική εταιρεία ψάχνει για τον επόμενο διευθύνοντα σύμβουλο έχοντας ως πρώτο στόχο τον νυν CEO της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Luca de Meo, ενώ δεύτερη επιλογή στη σχετική λίστα είναι το «Νούμερο 2» της Toyota, Didier Leroy.
 
Αμφότεροι κληθήκαν να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα αυτά, ωστόσο από τη μεριά του De Meo δεν έγινε κάτι τέτοιο, εν αντιθέσει με τη μάρκα που διοικεί η οποία σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Ο Luca de Meo είναι πλήρως αφοσιωμένος στη SEAT, όπως δήλωσε ο ίδιος πολλές φορές από τότε που ορίστηκε πρόεδρος της εταιρείας το 2015».
 
Σε ότι αφορά τον 61χρονο Leroy ανέφερε: «Δεν δίνω προσοχή σε αυτές τις φήμες και παραμένω 100 τοις εκατό επικεντρωμένος στην δουλειά μου στην Toyota, όπου μου αρέσει και έχω μία σχέση εμπιστοσύνης με τον Πρόεδρο, Akio Toyoda».
 
Τρίτος στην ιεραρχία των υποψηφίων σύμφωνα με τα μέσα είναι, o Patrick Koller, ο Γάλλο-Γερμανός διευθύνων σύμβουλος της Faurecia, με την εταιρεία να αρνείται το σχολιασμό της φημολογίας.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως η Renault αναζητά έναν νέο διευθύνοντα σύμβουλο από τότε που το διοικητικό της συμβούλιο διέκοψε τον Thierry Bollore στα μέσα Οκτωβρίου, στο ευρύτερο πλαίσιο εκκαθάρισης που πραγματοποιεί η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία αναφορικά με τα στελέχη που συνδέονται στενά με την εποχή του Carlos Ghosn.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της Renault, Clotilde Delbos, υπέβαλε αίτηση για να αναλάβει τη θέση σε μόνιμη βάση, ωστόσο σύμφωνα με τις «Le Figaro» και «Les Echos», πρώτος στόχος είναι ο Luca de Meo.

HUYNDAI
Citroen