Η Toyota ανακοίνωσε πως τον περασμένο Νοέμβριο σημείωσε αύξηση-ρεκόρ της παγκόσμιας παραγωγής, αλλά και των πωλήσεων οχημάτων της. Συγκεκριμένα κατασκεύασε 833.104 οχήματα, νούμερο που αναλογεί σε αύξηση 1,5% σε σχέση με το Νοέμβριο του 2022, ενώ πούλησε 796.484 οχήματα ( αύξηση 2,9%).
Toyota: Αύξηση ρεκόρ στην παγκόσμια παραγωγή της
Ρεκόρ στην παγκόσμια παραγωγή της σημείωσε τον περασμένο Νοέμβριο η Toyota επιτυγχάνοντας αύξηση 1,5% σε σχέση με πέρσι, κόντρα στις ελλείψεις από τσιπάκια και πρώτες ύλες.
Κόντρα στις παγκόσμιες ελλείψεις οι Ιάπωνες!
Η Toyota ανακοίνωσε πως τον περασμένο Νοέμβριο σημείωσε αύξηση-ρεκόρ της παγκόσμιας παραγωγής, αλλά και των πωλήσεων οχημάτων της. Συγκεκριμένα κατασκεύασε 833.104 οχήματα, νούμερο που αναλογεί σε αύξηση 1,5% σε σχέση με το Νοέμβριο του 2021, ενώ πούλησε 796.484 οχήματα ( αύξηση 2,9%).
Συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων που συναρμολογήθηκαν από τις θυγατρικές Lexus, Daihatsu, Hino, η παραγωγή και οι πωλήσεις ανήλθαν σε 982.552 μονάδες και 884.112 μονάδες, αντίστοιχα. Στο σύνολο του 11μήνου η Toyota έχει κατασκευάσει περισσότερα από 8,3 εκατ. οχήματα (+7,0%), ενώ συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων της Lexus, της Daihatsu και της Hino, η συνολική επίδοση του Ιάπωνα κατασκευαστή αγγίζει για το διάστημα Ιανουάριος-Νοέμβριος 2022 τις 9,8 εκατ. μονάδες.
Παρά το ρεκόρ στην παγκόσμια παραγωγή της, η Toyota προειδοποίησε για «αβέβαιες προοπτικές» αφενός λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης ημιαγωγών (τσιπάκια) και άλλων ανταλλακτικών αυτοκινήτων αφετέρου λόγω των προβλημάτων στην παραγωγή των εργοστασίων στην Κίνα.
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »
Η αύξηση στην παραγωγή οχημάτων της Toyota αντανακλά τη σταθερή ζήτηση των προϊόντων της σε περιοχές όπως η Βόρεια Αμερική, σε συνδυασμό με την αισθητή ανάκαμψη των πωλήσεων σε σχέση με τα περσινά επίπεδα, όταν η πανδημία επέβαλε ουσιαστικά σημαντικούς περιορισμούς.
Ωστόσο η Toyota προειδοποίησε για «αβέβαιες προοπτικές» αφενός λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης ημιαγωγών (τσιπάκια) και άλλων ανταλλακτικών αυτοκινήτων αφετέρου λόγω των προβλημάτων στην παραγωγή των εργοστασίων στην Κίνα λόγω της ταχείας εξάπλωσης των κρουσμάτων Covid. Για αυτό και μείωσε τον παγκόσμιο στόχο της για το οικονομικό έτος έως τον Μάρτιο.
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »