Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τρία ηλεκτρικά μέχρι το 2025 θα φέρει η Mazda

Τρία ηλεκτρικά μέχρι το 2025 θα φέρει η Mazda

1.841 Επισκέψεις στο άρθρο (3/2/2022)

Όντας βασισμένα σε νέα πλατφόρμα η Mazda ανακοίνωσε πως σκοπεύει να παρουσιάσει τρία νέα ηλεκτρικά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια!

Νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά

Η Mazda πρόκειται να επεκτείνει τη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων της, αλλά δεν πρόκειται να ρίξει όλο το βάρος της στη συγκεκριμένη τεχνολογία ακόμα. Σε κάθε περίπτωση η ιαπωνική φίρμα γνωστοποίησε πως σχεδιάζει να λανσάρει τρία νέα ηλεκτρικά έως το 2025, τα οποία θα κατασκευαστούν όλα στη νέα, αποκλειστική Skyactiv EV Scalable Architecture. Χαρακτηριστικό της νέας πλατφόρμας είναι πως δίνει τη δυνατότητα κατασκευής διαφορετικών μεγεθών αυτοκινήτων στην ίδια γραμμή παραγωγής, κάτι που αναμένεται να κάνει πιο ευέλικτη την γραμμή παραγωγής της φίρμας και πιθανότατα να συντομεύσει και το χρόνο που απαιτείται για να παραλάβει ο νέος ιδιοκτήτης το αυτοκίνητο που έχει παραγγείλει. Προς ώρας η Mazda δεν έχει γνωστοποιήσει προδιαγραφές απόδοσης για τη νέα πλατφόρμα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Έρχονται 5+5 υβριδικά και Plug-in

Όπως προαναφέραμε, παρά τις επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση, η Mazda εξακολουθεί να μην έχει εγκαταλείψει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει πέντε νέα υβριδικά αυτοκίνητα και πέντε νέα Plug-in υβριδικά έως το 2025, ενώ παράλληλα υπόσχεται ότι οι κινητήρες βενζίνης και diesel επόμενης γενιάς θα προσφέρουν χαμηλότερες εκπομπές CO2, χαμηλότερες εκπομπές NOx, καλύτερη οικονομία καυσίμου και περισσότερη ισχύ. Τα νέα αυτά αυτοκίνητα θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται με την πλατφόρμα Scalable Architecture Multi-Solution Skyactiv της Mazda και οι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής ήπια υβριδικών κινητήρων 24V ή 48V (με την πρώτη επιλογή να προορίζεται για μικρότερα οχήματα και τη δεύτερη επιλογή για μεγαλύτερα αυτοκίνητα), υβριδικής τεχνολογίας, αλλά και την επιλογή ενός περιστροφικού κινητήρας αλλά ως range-extender.

Ετοιμάζει νέους ήπια υβριδικούς 6κύλινδρους κινητήρες

Η Mazda εργάζεται ακόμη και σε νέους εξακύλινδρους ήπια υβριδικούς κινητήρες βενζίνης και diesel Skyactiv-X, ειδικά σχεδιασμένους για τα μεγαλύτερα αυτοκίνητά της, όπως τα επερχόμενα SUV, CX-60 και CX-80. Και τα δύο αυτά SUV αναμένεται να βγουν στην αγορά το 2023. Συνέχεια του άρθρου >>>
fiat
EPEKTASI EGGYHSHS