Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
VW: Εκκίνηση για το πρώτο εργοστάσιο μπαταριών στην Ευρώπη
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

VW: Εκκίνηση για το πρώτο εργοστάσιο μπαταριών στην Ευρώπη

2.178 Επισκέψεις στο άρθρο (8/7/2022)

Νέο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών ετοιμάζει ο Όμιλος Volkswagen, ανακοινώνοντας σήμερα επίσημα την έναρξη των εργασιών, αλλά και της νέας εταιρείας που θα το διαχειρίζεται.

Νέο εργοστάσιο και νέα εταιρεία από τη VW

Ο Όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα πως έβαλε τον θεμέλιο λίθο για το πρώτο του εργοστάσιο μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, στο Salzgitter της Γερμανίας. Παράλληλα με την έναρξη των εργασιών για το νέο εργοστάσιο, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε τη δημιουργία της εταιρείας PowerCo, της νέας θυγατρικής που θα είναι υπεύθυνη για την παραγωγή κυψελών, αλλά και τη διαχείριση των μπαταριών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Επένδυση «μαμούθ» με 20 δισ. ευρώ

Η PowerCo, μαζί με τους συνεργάτες της, θα επενδύσει 20 δισεκατομμύρια ευρώ στην ανάπτυξη της επιχείρησης μπαταριών της VW έως το 2030. Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το τεράστιο μέγεθος της επένδυσης, ο Όμιλος VW αναμένει πως η PowerCo θα κερδίζει πολλά περισσότερα χρήματα από τις δραστηριότητές της. Όπως ανακοινώθηκε η PowerCo αναμένεται να απασχολήσει 20.000 άτομα μόνο στην Ευρώπη.

Πρότυπο και για άλλα εργοστάσια της VW

Πολύ ενδιαφέρον είναι το στοιχείο πως το νέο εργοστάσιο θα γίνει το προσχέδιο για άλλα εργοστάσια μπαταριών που σκοπεύει να δημιουργήσει η VW σε όλη την Ευρώπη. Με την τυποποίηση της παραγωγής κυψελών, η αυτοκινητοβιομηχανία ελπίζει να βελτιστοποιήσει τόσο το κόστος όσο και την ταχύτητα. Κάθε εργοστάσιο που κατασκευάζει η αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορεί να επεκταθεί γρήγορα και να λειτουργεί με 100% πράσινη ενέργεια.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
LEASING COURIER VS CITAN