ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

VW ID.1: Με κινέζικα εξαρτήματα το ηλεκτρικό των 20.000 ευρώ;

 Σχολιάστε 
1.764 Επισκέψεις στο άρθρο (13/3/2025)
VW ID.1: Με κινέζικα εξαρτήματα το ηλεκτρικό των 20.000 ευρώ;

Δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της VW για το φθηνότερο ηλεκτρικό τους.
Στην Πορτογαλία η κατασκευή λόγω φθηνών εργατικών!
Κλείνει το μάτι στους Κινέζους προμηθευτές η VW για να κατεβάσει την τιμή του ID.1.
Βασισμένο σε πλατφόρμα από κοινού ανεπτυγμένη με τη Rivian.

autotriti team

Ψηφιακή Έκθεση: «Τώρα που τα Ηλεκτρικά γίνονται φθηνότερα από τα βενζινοκίνητα...»

Δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της VW

Το πρωτότυπο της Volkswagen, ID.Every1, έκανε την προεπισκόπηση του επερχόμενου ηλεκτρικού μίνι αυτοκινήτου της γερμανικής μάρκας, ένα μοντέλο το οποίο θα κοστίζει περίπου 20.000 ευρώ. Προκειμένου λοιπόν η Volkswagen να πετύχει χαμηλή τιμή εκκίνησης για το νέο της ηλεκτρικό, αποκάλυψε πως θα προβεί σε δύο κινήσεις, οι οποίες θα συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Automotive News Europe, οι δηλώσεις αυτές έγιναν δια στόματος δύο κορυφαίων στελεχών της μάρκας των Thomas Schaefer και Oliver Blume, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στις 11 Μαρτίου με οικονομικούς αναλυτές.

Στην Πορτογαλία η κατασκευή λόγω φθηνών εργατικών!

Αρχικά, ο επικεφαλής της μάρκας VW, Thomas Schaefer, δήλωσε ότι το εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στην πόλη Σετουμπάλ της Πορτογαλίας επιλέχτηκε να κατασκευάσει το ID.1. Ο λόγος της συγκεκριμένης επιλογής έχει να κάνει με το ότι το εν λόγω εργοστάσιο είναι από τα πιο οικονομικά σε κόστος λειτουργίας από τα ευρωπαϊκά εργοστάσια της VW.

H Πορτογαλία, σε σύγκριση με άλλες χώρες στην Ευρώπη, έχει χαμηλό κόστος εργασίας και ενέργειας, με αποτέλεσμα να φτηνά εργατικά χέρια των Πορτογάλων να συμβάλουν και στην χαμηλή τιμή, την οποία υπόσχεται η VW για το ID.1.

Κλείνει το μάτι στους Κινέζους προμηθευτές η VW για να κατεβάσει την τιμή του ID.1

Από εκεί και πέρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου VW, Oliver Blume, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα σημείωσε πως το πορτογαλικό εργοστάσιο επιλέχθηκε και για τη σύνδεση που έχει με προμηθευτές από την Ισπανία και την Πορτογαλία, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου μπαταριών της VW στη Βαλένθια και του εργοστασίου της στην Παμπλόνα που θα κατασκευάσει το ID.2. Αυτό όμως δε σημαίνει απαραίτητα πως το προσιτό ηλεκτρικό θα έχει αμιγώς ευρωπαϊκά... σπάργανα! 

Το ενδεχόμενο αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο Oliver Blume, ο οποιός σημείωσε πως η VW θα εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει Κινέζους προμηθευτές για να μειώσει το κόστος για το ID.1!

Βασισμένο σε πλατφόρμα από κοινού ανεπτυγμένη με τη Rivian

Κλείνοντας, να θυμίσουμε πως το φθηνότερο ηλεκτρικό της Volkswagen θα είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που θα χρησιμοποιεί ηλεκτρική αρχιτεκτονική που αναπτύχθηκε από κοινού με την Rivian Automotive. Στις αγορές της Ευρώπης αναμένεται το 2027.

Autotriti.gr
OPEL