Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Εξαιρετικά τα νούμερα πωλήσεων του VW Group, για το 2016.

Εξαιρετικά τα νούμερα πωλήσεων του VW Group, για το 2016.

VW: Ρεκόρ πωλήσεων παρά το dieselgate

5.316 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2017)

Νέα κορυφαία επίδοση πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο σημείωσε το Volkswagen Group για το 2016, ακόμη και μετά το σκάνδαλο.

Απτόητη παρέμεινε, κατά τα φαινόμενα, η Volkswagen αλλά και όλο το group, από το σκάνδαλο dieselgate, καθώς όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν αρνητικά οι πωλήσεις της αλλά και αυξήθηκαν. Ο γερμανικός κολοσσός της αυτοκίνησης σημείωσε πωλήσεις 10.3 εκατομμυρίων οχημάτων, ένας αριθμός-ρεκόρ όλων των εποχών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Οι πωλήσεις αυτές έφεραν την VW στην πρώτη θέση των κατασκευαστών οχημάτων κατά αριθμό παραγωγής, ξεπερνώντας ακόμα και την Toyota, ενώ η συνολική αύξηση των πωλήσεων είναι της τάξης του 3,8% σε σχέση με το 2015.

Ο Matthias Mueller, διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, δήλωσε ότι η εταιρεία σταθεροποιήθηκε στην αγορά μέσα από μια «πολύ δύσκολη χρονιά», ενώ μίλησε για τα σχέδια για το 2017 επιβεβαιώνοντας την παρουσίαση 60 νέων ή ανανεωμένων μοντέλων του γκρουπ.

Στον παγκόσμιο χάρτη, την μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις VW σημείωσε η Κίνα, με 12%. Ακολούθησε η Ευρώπη με μία αύξηση 4%, ενώ η εταιρεία είχε πτώση πωλήσεων στις ΗΠΑ κατά 2.6% και μια τεράστια βουτιά 34% μείον, στην Βραζιλία.

Στις επιμέρους φίρμες του group, την μεγαλύτερη αύξηση σημείωσαν τα επαγγελματικά Volkswagen με 11% παραπάνω πωλήσεις οχημάτων. Ακολούθησε η Skoda, με αύξηση 6,8%, η Porsche με 5,6% και κατόπιν οι Audi, VW, και Seat με 3.8%, 2.8% και 2.6% αντίστοιχα.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
PEUGEOT