Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Volkswagen και Xpeng αναπτύσσουν νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά!

 Σχολιάστε 
1.858 Επισκέψεις στο άρθρο (24/7/2024)
Volkswagen και Xpeng αναπτύσσουν νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά!
2 Φωτογραφίες »

- Το 2026 στην παραγωγή το πρώτο αυτοκίνητο στη νέα πλατφόρμα.
- Χάρη στη νέα πλατφόρμα θα μειωθεί το κόστος παραγωγής των ηλεκτρικών.
- Θα μπορεί να δέχεται ασύρματες ενημερώσεις και αυτόνομα συστήματα οδήγησης.

«Έπεσαν» οι υπογραφές

Η Xpeng και η Volkswagen θα αναπτύξουν μια νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία θα παράγονται στην Κίνα από τη VW. Οι υπογραφές στη συμφωνία των δύο πλευρών μπήκαν και έτσι οι μηχανικοί της VW και της Xpeng μπορούν να συνεργαστούν για την ανάπτυξη της νέας πλατφόρμας.

Το 2026 στην παραγωγή το πρώτο αυτοκίνητο στη νέα πλατφόρμα

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το χρονοδιάγραμμα, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα δε θα καθυστερήσει, καθώς θα είναι έτοιμο για να μπει σε διαδικασία παραγωγής σε μόλις 24 μήνες, δηλαδή το 2026. Μάλιστα, χάρη στη νέα πλατφόρμα θα μειωθεί και το κόστος παραγωγής, ενώ θα επιτραπεί και η ταχύτερη εφαρμογή προηγμένων αυτόνομων λειτουργιών οδήγησης. Παράλληλα, η νέα πλατφόρμα θα μπορεί να δέχεται ασύρματες ενημερώσεις (over-the-air).

Η Volkswagen αγόρασε το 4,99% της Xpeng

Θυμίζουμε πως πριν από περίπου δώδεκα μήνες, η VW αγόρασε το 4,99% των μετοχών της Xpeng σε μια συναλλαγή αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων. Η επένδυση θα επεκτείνει την παρουσία της VW στον κινεζικό χώρο και θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση ανάπτυξη τουλάχιστον δύο ηλεκτρικών από τη γερμανική μάρκα. Το ένα από αυτά θα είναι SUV.

VW: «Πολύ ισχυρή και αποτελεσματική η νέα αρχιτεκτονική»

 «Η ταχεία πρόοδος στη στενή συνεργασία μεταξύ του Ομίλου Volkswagen και της Xpeng υπογραμμίζει τις μεγάλες δυνατότητες αυτής της συνεργασίας», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen, Ralf Brandstatter. «Με την κοινή ανάπτυξη μιας άκρως σύγχρονης αρχιτεκτονικής, στην οποία και οι δύο εταίροι συνεισφέρουν την τεχνολογική τους τεχνογνωσία, κάνουμε τώρα το επόμενο βήμα μαζί. Από το 2026, όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας Volkswagen στην Κίνα θα είναι εξοπλισμένα με αυτήν την πολύ ισχυρή και αποτελεσματική αρχιτεκτονική».

Autotriti.gr
Autotriti.gr