WRC Ιαπωνίας: Θριάμβευσε με 1-2-3 η Toyota στο σπίτι της!
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

WRC Ιαπωνίας: Θριάμβευσε με 1-2-3 η Toyota στο σπίτι της!

4.860 Επισκέψεις στο άρθρο (19/11/2023)

- Νίκη νούμερο 8 στην καριέρα του Evans
- O Lappi μπήκε ανάμεσα στα Toyota
- Τον Ιανουάριο ξεκινάει η επόμενη σεζόν WRC

Νίκη νούμερο 8 στην καριέρα του Evans

Ο Ουαλός Elfyn Evans πέτυχε την όγδοη νίκη στην καριέρα του τερματίζοντας 1 λεπτό και 17,7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον teammate του, Sebastien Ogien στον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Με αυτή του νίκη, ο Evans τερμάτισε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας των οδηγών για τρίτη φορά στην καριέρα του. Ο Evans έβαλε τα θεμέλια για τη νίκη του από νωρίες όταν πήρε με πλεονέκτημα σχεδόν δύο λεπτών στο βροχερό εναρκτήριο σκέλος της Παρασκευής. Από εκεί και πέρα, ήταν σε θέση να ελέγξει τον αγώνα.

Η τρίτη θέση του Kalle Rovanperä ολοκλήρωσε μια τέλεια σεζόν για την Toyota, η οποία τελείωσε την χρόνια με τον νεαρό Φιλανδό πρωταθλητή και την ίδια να παίρνει με ευκολία το πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

O Lappi μπήκε ανάμεσα στα Toyota

Ο θρίαμβος της Toyota θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερος αλλά ο  Esapekka Lappi, με Hyundai i20 Rally1, κράτησε πίσω του τον τοπικό ήρωα, Takamoto Katsuta. Ο Katsuta κέρδισε εννέα από τις 21 ε.δ του ράλι, αλλά τελείωσε λίγο περισσότερο από τρία λεπτά μακριά από τον νικητή Evans λόγω ενός περιστατικού το πρωί της Παρασκευής. Αν δεν είχε συμβεί αυτό, ο 30χρονος θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πανηγυρίσει την παρθενική του νίκη.

Ο Ott Tänak δεν μπόρεσε να βρει καλό ρυθμό με το M-Sport Ford Puma και η έκτη θέση ήταν το μόνο που μπορούσε να καταφέρει ο Εσθονός στον τελευταίο του αγώνα για τη βρετανική ομάδα, καθώς επιστρέφει στην Hyundai την επόμενη σεζόν.

Ο πρωταθλητής του WRC2, Andreas Mikkelsen, πρόσθεσε άλλη μια νίκη στην κατηγορία του καθώς και τερμάτισε έβδομος στην γενική με Škoda Fabia RS Rally2. Πίσω του τερμάτισαν οι Nikolay Gryazin και Kajetan Kajetanowicz, με τον τελευταίο τελικά να παίρνει τον τίτλο του WRC2 Challenger. 

Τον Ιανουάριο ξεκινάει η επόμενη σεζόν WRC

Το WRC επιστρέφει το 2024 στο Rallye Monte-Carlo στις 25 έως 28 Ιανουαρίου.

Δείτε την τελική κατάταξη του αγώνα και τις τελικές βαθμολογίες

TI LINGLONG AGORAZO
NISSAN