Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

WRC Λετονίας: Περίπατος για τον Kalle Rovanpera

 Σχολιάστε 
4.403 Επισκέψεις στο άρθρο (21/7/2024)
WRC Λετονίας: Περίπατος για τον Kalle Rovanpera
2 Φωτογραφίες »

- Έκανε το 1-2 η Toyota
- Ατυχος ο τοπικός ήρωας Sesks
- Πολλοί ήταν οι οδηγοί που αντιμετώπισαν προβλήματα

Έκανε το 1-2 η Toyota

Ο Kalle Rovanpera σφράγισε σήμερα τη νίκη του στο rally Λετονίας, μην αφήνοντας κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία του στους δρόμους της βαλτικής χώρας. Έχτισε άνετο προβάδισμα κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων διαδρομών με το Toyota GR Yaris Rally1 και έφτασε άνετα στο φινάλε με διαφορά 39,2 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Ogier, επίσης με GR Yaris. O Ott Tanak έκλεψε την τελευταία θέση στο βάθρο από τον Sesks, αφού ο τοπικός ήρωας ταλαιπωρήθηκε από βλάβη στο κιβώτιο ταχυτήτων στο Wolf Power Stage.

Ατυχος ο τοπικός ήρωας Sesks

Ο Sesks στερήθηκε με σκληρό τρόπο αυτό που θα μπορούσε να είναι το παρθενικό του βάθρο στη δεύτερη μόλις εμφάνισή του στην κορυφαία διοργάνωση rally. Ο 24χρονος κέρδισε δύο διαδρομές την Παρασκευή και μπήκε στην τελευταία μέρα με διαφορά 4,6 δευτερολέπτων από τον Tänak, αλλά το M-Sport Ford Puma Rally1 του παρουσίασε πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων πολύ νωρίς. Αυτοί ήταν πολύτιμοι βαθμοί για τον Tanak γιατί τον ανέβασαν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος οδηγών. Πλέον απέχει από τον teammate του Thierry Neuville μόλις οκτώ βαθμούς με πέντε γύρους να απομένουν, ενώ ο Elfyn Evans, ο οποίος υποχώρησε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, βρίσκεται μόλις πέντε βαθμούς πιο πίσω. Ο Neuville και ο Evans τερμάτισαν στην 8η και 5η θέση αντίστοιχα.

Πολλοί ήταν οι οδηγοί που αντιμετώπισαν προβλήματα

Ο Adrien Fourmaux της M-Sport Ford τερμάτισε 27,0 δευτερόλεπτα πίσω από τον Tänak στην τέταρτη θέση, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε ένα μικρό πρόβλημα στον κινητήρα στις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές, με τον αστέρα της Toyota Evans να τερματίζει 11,2 δευτερόλεπτα πίσω του. Ο Takamoto Katsuta έφερε το GR Yaris του στην έκτη θέση, μπροστά από τους Sesks και Neuville, ενώ οι Esapekka Lappi και Munster αντιμετώπισαν προβλήματα στις τελευταίες ειδικές διαδρομές και έτσι το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να συμπληρώσουν την πρώτη 10άδα..

Το WRC παραμένει στη βόρεια Ευρώπη για άλλο έναν αγώνα και μεταφέρεται στην Φινλανδία την 1η έως τις 4 Αυγούστου.

Σελίδα 2Τόπο στα νιάτα!
Autotriti.gr
Autotriti.gr