WRC: Το Toyota GR Yaris του 2024 τα... έβαψε μαύρα!
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

WRC: Το Toyota GR Yaris του 2024 τα... έβαψε μαύρα!

7.927 Επισκέψεις στο άρθρο (12/12/2023)

- Νέα εμφάνιση για το Toyota GR Yaris Rally1 του WRC.
- Σε μαύρο ματ χρώμα το GR Yaris του WRC το 2024.
- Η Toyota άλλαξε τα χρώματα για μα μη μοιάζει με άλλα αυτοκίνητα.
- Ίδια η σύνθεση των οδηγών - Σε συγκεκριμένους αγώνες ο Rovanpera.

Πρεμιέρα για το νέο Toyota GR Yaris Rally1 του WRC

Το νέο εργοστασιακό GR Yaris Rally1 που θα διαγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ  2024 (WRC) παρουσίασε η Toyota, δημοσιεύοντας τις πρώτες εικόνες του μοντέλου. Χωρίς αλλαγές η σύνθεση των οδηγών για την πρωταθλήτρια του 2023.

Σε μαύρο ματ χρώμα το GR Yaris του WRC το 2024

Όπως μπορούμε να δούμε, η περσινή πρωταθλήτρια επέλεξε ένα νέο τολμηρό μαύρο ματ χρώμα, το οποίο αντικαθιστά τον παραδοσιακό συνδυασμό κόκκινο, άσπρο και μαύρο, που ήταν βασικός πυλώνας από τότε που η Toyota επέστρεψε στο WRC το 2017. Αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοιος χρωματικός συνδυασμός με το σήμα GR της Toyota θα κοσμεί και το αγωνιστικό αυτοκίνητο GR010 Hypercar της ιαπωνικής μάρκας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής 2024 (WESC).  

Η Toyota άλλαξε τα χρώματα για μα μη μοιάζει με άλλα αυτοκίνητα

«Μέχρι τώρα το αυτοκίνητο ήταν ερυθρόλευκο επειδή αντιπροσώπευε την Ιαπωνία, αλλά υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα με παρόμοια χρώματα, οπότε ζητήσαμε αλλαγή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda.

Ίδια η σύνθεση των οδηγών - Σε συγκεκριμένους αγώνες ο Rovanpera

Κλείνοντας, να θυμίσουμε πως τον περασμένο μήνα η Toyota ανακοίνωσε πως στο νέο πρωτάθλημα του WRC, το 2024, θα διαγωνιστεί χωρίς αλλαγές στη σύνθεση των οδηγών της. Ως εκ τούτου και τη νέα σεζόν η Toyota θα πορευτεί με τους Kalle Rovanpera, Sebastien Ogier, Elfin Evans και Takamoto Katsuta. Ωστόσο, ο Kalle Rovanpera προκειμένου να ξεκουραστεί από τις συνεχόμενες σεζόν που έχει στην πλάτη του, θα αγωνιστεί μόνο σε μερικούς αγώνες, με αποτέλεσμα ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής ουσιαστικά να τίθεται εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

test center
fiat