Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά
Χρωματίζονται οι μπαριέρες στην Κηφισίας για λόγους ασφαλείας

Χρωματίζονται οι μπαριέρες στην Κηφισίας για λόγους ασφαλείας

2.751 Επισκέψεις στο άρθρο (14/2/2022)

Στην απόφαση να χρωματίσει τις μπαριέρες σε συγκεκριμένα επικίνδυνα σημεία της λεωφόρου Κηφισίας για να καταδείξει με αυτό τον τρόπο την επικινδυνότητα που υπάρχει προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής!

Τα σημεία υποδείχτηκαν από τα δελτία ατυχημάτων της Τροχαίας

Διαφορετικό χρωματισμό θα έχουν από σήμερα (14/2) συγκεκριμένα σημεία των στηθαίων ασφαλείας στη λεωφόρο Κηφισίας, καθώς η Περιφέρεια Αττικής πήρε την απόφαση να ξεκινήσει τις εργασίες χρωματισμού τους, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καταδείξει στους οδηγούς την επικινδυνότητα που υπάρχει στα συγκεκριμένα σημεία. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Περιφέρεια τα σημεία υποδείχθηκαν από τα δελτία τροχαίων ατυχημάτων της Τροχαίας και πρόκειται για εκείνα που παρατηρείται υψηλός δείκτης τροχαίων ατυχημάτων, λόγω υπερβολικής ταχύτητας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τα επικίνδυνα σημεία θα βαφτούν με άσπρο και κόκκινο χρώμα

Τα στηθαία θα χρωματιστούν εναλλάξ με κόκκινο και άσπρο χρώμα, ειδικών προδιαγραφών, προκειμένου αφενός να αυξηθεί η ανακλαστικότητά τους, έτσι ώστε να είναι πιο ορατά από τους οδηγούς ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες και αφετέρου, να δημιουργηθεί στους διερχόμενους οδηγούς η ψευδαίσθηση ότι τρέχουν με μεγαλύτερη ταχύτητα από την πραγματική.

Έχει ήδη εφαρμοστεί στη Λ. Συγγρού

Μάλιστα υποστηρίζεται πως η συγκεκριμένη μέθοδος αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες μεθόδους για την οδική ασφάλεια, με στόχο την αποτροπή της υπερβολικής ταχύτητας και έχει ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία στη λεωφόρο Συγγρού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Επίσης ανάλογες παρεμβάσεις έχουν γίνει στο 41ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Βάρκιζας –  Σουνίου. Στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο είναι μη κατοικημένη περιοχή, επιλέχθηκε το μοντέλο της τοποθέτησης ειδικών ταινιών, οι οποίες προκαλούν ισχυρό θόρυβο κατά την διέλευση των οχημάτων με υπερβολική ταχύτατα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

test center
Audi