Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Υβριδικά, ντίζελ & βενζίνη τέλος το 2032;

10.472 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2020)

Κάθε βδομάδα που περνάει η εφαρμογή της απόφασης για απαγόρευση της πώλησης νέων αυτοκινήτων με μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου ή με υβριδικά κινητήρα σύνολα επιταχύνεται. Όριο το 2032 βάζει τώρα ο γενικός γραμματέας Μεταφορών!


O Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε πριν από μια βδομάδα περίπου πως από το 2035 θα απαγορευτούν πλήρως οι πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου αλλά και με υβριδικά κινητήρια σύνολα για να μπει τέλος στις εκπομπές ρύπων και κυρίως του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που προέρχονται από ορυκτά καύσιμα.

Το σχέδιο αυτό πλάνο είχε αρχικά ορίζοντα εφαρμογής έως το 2040, ο Μπόρις Tζόνσον το μείωσε κατά 5 χρόνια αλλά τώρα, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, κ. Γκράντ Σαπς, δήλωσε πως υπάρχουν διαβουλεύσεις για να ξεκινήσει η εφαρμογή της απόφασης από το 2032. Και εάν αυτό φαίνεται πολύ νωρίς, βρετανικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο πως υπάρχουν σύμβουλοι της κυβέρνησης που θέλουν η απαγόρευση να ξεκινήσει από το 2030!

Ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων που πωλούνται θα μεγαλώσει τα επόμενα χρόνια, καθώς λανσάρονται όλο και περισσότερα τέτοια μοντέλα, οι νέες τεχνολογίες μειώνουν το κόστος παραγωγής και οι υποδομές βελτιώνεται σημαντικά. Παρά ταύτα, η απόφαση για την απαγόρευση των υβριδικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων θα είναι ένα πλήγμα για τις εταιρείες γιατί έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε αυτή την τεχνολογία. 

Ο γραμματέας Μεταφορών κ. Γκράντ Σαπς δήλωσε: "Θέλουμε να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στην αντιμετώπιση των εκπομπών ρύπων από τα αυτοκίνητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προωθούμε τον ήδη φιλόδοξο στόχο μας να σταματήσουμε την πώληση νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων».

Mercedes
Autotriti.gr