5 φωτογραφίες »

Στα ίδια λεφτά: Ford Focus ή Puma;

228.825 Επισκέψεις στο άρθρο (15/11/2020)

Τα Ford Focus και Puma αν και από διαφορετικούς «κόσμους», διαθέτουν πολλά κοινά μεταξύ τους, καλύπτοντας τα περισσότερα θέλω των υποψηφίων αγοραστών. Διαβάστε ποια είναι τα σημεία που συνδέουν και ποια αυτά που χωρίζουν τα δύο μοντέλα.


Από τη στιγμή που τα B-SUV μεγάλωσαν και απέκτησαν περισσότερα χαρακτηρηστικά οικογενειακού αυτοκινήτου, αναμενόμενα βρέθηκαν να διεκδικούν μερίδιο από τα κλασσικά 5θυρα χάτσμπακ, με τα οποία άλλωστε έχουν και παραπλήσιες τιμές.

Και μπορεί να φαίνεται παράδοξο πως μπορείς να συγκρίνεις SUV, με χάτσμπακ, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία δεν αγοράζει SUV για τις εκτός δρόμου ικανότητές τους, αλλά για άλλα στοιχεία, όπως η αίσθηση της ασφάλειας και το ογκωδέστερο αμάξωμα.

Γι` αυτό λοιπόν σε αυτές τις γραμμές βάζουμε δίπλα δίπλα δύο μοντέλα του ίδιου κατασκευαστή, τα Ford Focus και Puma, σε εκδόσεις ίδιου κινητήρα, για να δούμε ποια είναι αυτά τα σημεία που οι διαφορές είναι εντονότερες. 

Σχεδίαση: Πιο σύγχρονο το ντιζάιν του Puma
Το Puma διαθέτει πιο μοντέρνα σχεδίαση –άλλωστε είναι και πιο καινούριο, η οποία του χαρίζει πολύ δυναμική εμφάνιση, κυρίως χάρη στο καμπυλωτό του αμάξωμα των 4,19 μ., με τους τονισμένους θόλους, τη μεγάλη γρίλια της μάσκας και τα ψηλά τοποθετημένα φωτιστικά σώματα. Από την άλλη για το Focus (4,38 μ.) οι σχεδιαστές της Ford επέλεξαν ένα πιο εύπεπτο αποτέλεσμα, τονίζοντας και εδώ το δυναμισμό. Σε αυτή την περίπτωση, το έπραξαν μέσω των αναλογιών του με το μυώδες και πιο μακρύ καπό, τον κοντύτερο εμπρός πρόβολο και την προς τα πίσω τραβηγμένη καμπίνα επιβατών. 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
test center