Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Με ξεχωριστό στιλ και χώρους
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με ξεχωριστό στιλ και χώρους

1.494 Επισκέψεις στο άρθρο (10/1/2012)

Δυναμική είσοδο στην κατηγορία των μικρών πολυχρηστικών αναμένεται να κάνει το νέο Hyundai ix20 που, εκτός από άφθονους χώρους, διαθέτει αρκετά σύγχρονη και ενδιαφέρουσα σχεδίαση.

Το γονίδιο “ix” της Hyundai δε θα μπορούσε να αφήσει ανέγγιχτη και τη μικρή κατηγορία. Έτσι, το νέο ix20 φέρνει κάτι ξεχωριστό, αφού η Hyundai κατάφερε να συνδυάσει άριστα τις αρετές ενός πολυχρηστικού μοντέλου με τη δυναμική σχεδίαση που «οφείλει» να έχει ένα σύγχρονο μικρό αυτοκίνητο. Το νέο πολυχρηστικό μικρό, που σχεδιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Σχεδιασμού της Hyundai, στο Ρούσελχάιμ, ενώ κατασκευάζεται στο σύγχρονο εργοστάσιο της εταιρείας στην Τσεχία, έχει αποσπάσει 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP. Εξωτερικά, τις πρώτες εντυπώσεις κερδίζει η εξάγωνη μάσκα, η οποία χαρακτηρίζει όλα τα νέα μοντέλα της Hyundai. Ιδιαίτερα δυναμικός είναι ο εμπρόσθιος προφυλακτήρας που ενσωματώνει τους προβολείς ομίχλης, ενώ στο πίσω μέρος δεσπόζουν τα μεγάλα φώτα που πρωτοείδαμε στο ix35. Παρότι ξεπερνά τα 4 μέτρα σε μήκος και το 1,60 μέτρο σε ύψος, το ενός όγκου αμάξωμα του ix20 δείχνει αρκετά κόμπακτ, με τα δυναμικά στοιχεία να κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε όλα του τα σημεία. Ωστόσο, η Hyundai δεν αρκέστηκε στην κατασκευή ενός ελκυστικού και ασφαλούς αυτοκινήτου. Στα θετικά στοιχεία του νέου μοντέλου εντάσσονται πολλά ακόμη σημεία, όπως είναι το ποιοτικό εσωτερικό, η ευρυχωρία, η γκάμα των κινητήρων και η τεχνολογία άνεσης και ασφάλειας.
Με πλούσιους χώρους
Η ευρυχωρία της καμπίνας του ix20 είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου. Στο εσωτερικό του θα φιλοξενηθούν με άνεση 5 ενήλικες, με τους χώρους του να θυμίζουν αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας. Τα καθίσματα είναι μεγάλα, άνετα και συγκρατούν καλά το σώμα, ενώ πίσω είναι αναδιπλούμενα σε αναλογία 60:40 και συρόμενα. Εντυπωσιακή για τα δεδομένα της κατηγορίας και του μήκους του ix20 είναι η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών, που ανέρχεται σε 440 λτ. Μάλιστα, με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος μπορεί να φτάσει στα 1.486 λτ.!
Με ευχάριστο και πρακτικό εσωτερικό
Το εσωτερικό του ix20 διαθέτει σύγχρονη σχεδίαση και είναι κατασκευασμένο από ποιοτικά υλικά που εμφανίζουν πολύ καλή συναρμογή και φινίρισμα. Ο πίνακας οργάνων αποτελείται από δύο μεγάλα όργανα, με το ταχύμετρο και το στροφόμετρο να κυριαρχούν. Η κεντρική κονσόλα δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό, με κύριο χαρακτηριστικό την οθόνη του ηχοσυστήματος. Η κεντρική κονσόλα, εκτός από τον επιλογέα των ταχυτήτων, διαθέτει και θήκες για μικροαντικείμενα. Ο εξοπλισμός ασφαλείας είναι πλήρης, με αερόσακους οδηγού, συνοδηγού, πλευρικούς και τύπου κουρτίνας, ενώ συμπληρώνεται από όλα τα γνωστά ηλεκτρονικά καλούδια (ΕSP, ABS, κ.λπ.).
Κινητήρες: Πλήρης γκάμα για κάθε ανάγκη
Το ix20 εξοπλίζεται με 2 μηχανικά σύνολα βενζίνης και 2 πετρελαίου. Οι κινητήρες βενζίνης είναι ένας 1,4 λτ. με απόδοση 90 ίππων που συνδυάζεται με κιβώτιο 5 σχέσεων και ένας 1.600άρης με απόδοση 125 ίππων που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο 4 σχέσεων. Οι 2 κινητήρες ντίζελ συνδυάζονται με κιβώτια 6 σχέσεων, έχουν χωρητικότητα 1,4 λτ. και αποδίδουν 77 και 95 ίππους αντίστοιχα. Όλα τα μηχανικά σύνολα διατίθενται και σε έκδοση Blue Drive (εκτός του βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρου με αυτόματο κιβώτιο), η οποία περιλαμβάνει τεχνολογία Idle Stop & Go (ISG), ελαστικά με χαμηλή αντίσταση κύλισης και σύστημα διαχείρισης δυναμό (AMS), επιτυγχάνοντας χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων CO2.
Η άποψή μας
Το Hyundai ix20, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στη χώρα μας μέσα στο 2012, εμφανίζει πληρότητα σε όλους τους τομείς, όπως είναι η ευρυχωρία και η πρακτικότητα του εσωτερικού, η μοντέρνα σχεδίαση, η ποιότητα, η ασφάλεια και η αξιοπιστία. Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, το καθιστούν ως μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση στην κατηγορία των μικρών πολυχρηστικών μοντέλων. ¶λλωστε και η τιμή του αναμένεται να είναι άκρως δελεαστική, με βάση την έως τώρα πολιτική της ελληνικής αντιπροσωπείας της Hyundai.

Οι έντονες γραμμές διατρέχουν 
το σύνολο του αμαξώματος 
διαμορφώνοντας ένα αρκετά ελκυστικό σύνολο.

Οι έντονες γραμμές διατρέχουν το σύνολο του αμαξώματος διαμορφώνοντας ένα αρκετά ελκυστικό σύνολο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
OPEL