Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Mε μοτέρ 1,0 λίτρου 120PS το Ford Ecosport Concept
Διαβάστηκε από 10547 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/3/2012
Πολύ ενδιαφέρον δείχνει το νέο κομπακτ SUV EcoSport της Ford, το οποίο διαθέτει και κινητήρα 1,0 λίτρου με τούρμπο. Αρχικά δημιουργείται για ασιατικές αγορές αλλά σύντομα θα το δούμε σε 100 χώρες.

To πρωτότυπο crossover ΕcoSport αποτελεί για τη Ford τον προάγγελο ενός νέου μοντέλου με ξεχωριστό ενδιαφέρον για πολλούς λόγους. Το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε στο ειδικό Κέντρο που διατηρεί στο Camacari της Bραζιλίας η Ford και σύμφωνα με πληροφορίες βασίζεται στην ίδια κομπακτ διαστάσεων πλατφόρμα με αυτή που χρησιμοποιεί το καινούριο Fiesta. Αρχικά θα λανσαριστεί εμπορικά σε ασιατικές αγορές όπως αυτή της Ινδίας αλλά στη συνέχεια θα το δούμε συνολικά σε 100 χώρες.

Σχεδιαστικά, δείχνει πολύ μοντέρνο και δυναμικό, ενσωματώνοντας πολλά καινούρια στοιχεία που ξανασυναντήσαμε και στο πρωτότυπο κουπέ Evos λίγους μήνες πριν. Ουσιαστικά δηλαδή αποτελεί και αυτό φορέα της νέας αισθητικής ταυτότητας που θα υιοθετήσει στα μελλοντικά της προϊόντα η Ford.

Σε κάθε περίπτωση, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο κινητήρας με τον οποίο εφοδιάζεται το μοντέλο. Πρόκειται για το πιο καινούριο μέλος της οικογένειας μοτέρ EcoBoost(με άμεσο ψεκασμό και υπερτροφοδότηση) που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια η Ford. Έχει 3 κυλίνδρους, χωρητικότητα 1,0 λίτρου, ονομαστική ισχύ 120 ίππων και εκπομπές CO2 140 γρ./χλμ. Η ροπή που αποδίδει είναι 170 Nm από τις 1.300 σ.α.λ.

«Ο 1,0 λίτρου κινητήρας ΕcoBoost έχει πολύ καλή απόκριση στις χαμηλές στροφές, δύναμη, ροπή και αρμονική λειτουργία» τόνισε μεταξύ άλλων ο Joe Bakaj, αντιπρόεδρος της Ford.

Σύντομα θα γνωρίζουμε περισσότερα για το νέο κομπακτ crossover μοντέλο της Ford, το εμπορικό λανσάρισμα του οποίου σε ευρωπαϊκό έδαφος αναμένεται κοντά στα τέλη του 2012.
» ΕΙΣΑΓΩΓΗ
» Mε μοτέρ 1,0 λίτρου 120PS το Ford Ecosport Concept
» Ένα Opel με γεύση...Mokka
»Σχολιάστε την είδηση

Tags: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

περισσότερα νέα & άρθρα »
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ginetta Akula: Μαύρος «καρχαρίας» με 608 άλογα και κινητήρα V8

Η Castrol και η εμφάνιση των Toyota του 90 επιστρέφουν σε μια Mustang

Η Bentley Flying Spur Speed έφτασε με 782 άλογα και 1.000 Nm ροπής

Το νέο DS SM Tribute είναι το Citroen SM του σήμερα

Ανανεωμένο Lynk & Co 01 – Ισχυρότερο και με βελτιωμένο infotainment

Το νέο VW ID.3 GTX Fire+Ice αποτίει φόρο τιμής στο παρελθόν

Ντεμπούτο του Nissan Ariya NISMO στην Ευρώπη με 435 άλογα

Η έκδοση Nardo Sport κάνει πιο στιλάτα τα Audi S6 και S7

Αυτό είναι το ανανεωμένο Volvo XC90

Το GR Yaris τιμά την Corolla και την πρώτη νίκη της Toyota στο WRC