Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Όπως φαίνεται, η κρίση έκανε πιο προσεκτικούς τους Έλληνες οδηγούς σε θέματα οδικής συμπεριφοράς.

Όπως φαίνεται, η κρίση έκανε πιο προσεκτικούς τους Έλληνες οδηγούς σε θέματα οδικής συμπεριφοράς.

Μειώθηκαν οι τροχαίες παραβάσεις

2.362 Επισκέψεις στο άρθρο (22/11/2012)

Μειωμένος εμφανίζεται ο αριθμός των τροχαίων παραβάσεων το 9μηνο του τρέχοντος έτους, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου φέτος βεβαιώθηκαν 313.805 παραβάσεις έναντι 357.114 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Να σημειωθεί ότι, αυτός ο αριθμός αφορά μόνο στις σοβαρές τροχαίες παραβάσεις και όχι σΆ αυτές για παράνομη στάθμευση, κίνηση σε λεωφορειολωρίδα κ.α. Μελετώντας τα επιμέρους στοιχεία ανά τύπο παράβασης προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία τα οποία σχετίζονται άμεσα με την οικονομική ύφεση.
Συγκεκριμένα, η κρίση έκανε πιο προσεκτικούς τους περισσότερους Έλληνες οδηγούς σε θέματα οδικής συμπεριφοράς. Για παράδειγμα οι παραβάσεις για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα μειώθηκαν από 11.545 σε 9.329 (-19,2%), για μη χρήση ζώνης ασφαλείας από 28.619 σε 25.725 (-10,1%), ενώ αυτές για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας από 181.209 πέρυσι σε 144.819 φέτος (-27,9%).
Μειωμένη εμφανίζεται η παραβατικότητα και όσον αφορά στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Στο σύνολο των ελέγχων που διενεργήθηκαν μέχρι και το Σεπτέμβριο εντοπίστηκαν 15,5% λιγότεροι οδηγοί σε σχέση με το 2011, με ποσοστό οινοπνεύματος πάνω από το επιτρεπτό όριο.
Οι παραβάσεις της κρίσης
Η οικονομική στενότητα της πλειονότητας των πολιτών αποτυπώνεται όπου η μετακίνηση απαιτεί πρόσθετο κόστος. Έτσι, αυξημένες εμφανίζονται οι παραβάσεις για μη χρήση παιδικών καθισμάτων (+117,7%), για μη χρήση κράνους (+2,5%) και για ΚΤΕΟ (+31,7%). 
Τέλος, αύξηση σημείωσαν οι επιβολές προστίμων για παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και παραβίαση προτεραιότητας αλλά σε αυτή την περίπτωση οι αιτίες είναι διαφορετικές σύμφωνα με τον διευθυντή της Τροχαίας Αττικής, ταξίαρχο Δημήτρη Παπαναγιώτου. «Η μείωση του αριθμού των αυτοκινήτων στους δρόμους σημαίνει ότι γίνονται περισσότερες παραβάσεις αφού, για παράδειγμα, ο οδηγός αισθάνεται πιο άνετα να περάσει με κόκκινο ή να αγνοήσει τα σήματα της Τροχαίας. Όταν έχεις κολλήσει στο μποτιλιάρισμα δεν μπορείς να κάνεις παράβαση» επεσήμανε σε πρόσφατη δήλωσή του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
MB PRO AFTER SALES HROES KALOKAIRIOY