Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Με εντυπωσιακές αναλογίες και αμάξωμα πιο δυναμικό από την Cayenne, η νέα Porsche Macan θα είναι το μικρότερο SUV της μάρκας.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με εντυπωσιακές αναλογίες και αμάξωμα πιο δυναμικό από την Cayenne, η νέα Porsche Macan θα είναι το μικρότερο SUV της μάρκας.

The next small thing!

1.657 Επισκέψεις στο άρθρο (26/11/2012)

Για πρώτη φορά στην ιστορία, η Porsche κατεβαίνει κατηγορία στα SUV, με τη νέα Macan να τηρεί κατά γράμμα το δυναμισμό και τη μοναδικότητα που οφείλει να έχει κάθε νέο δημιούργημα των Γερμανών.

Τον Οκτώβριο του 2013 θα δούμε την Porsche Macan στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το περίφημο δηλαδή νέο SUV, γνωστό και ως «baby Cayenne». Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυσυζητημένα μοντέλα στην ιστορία της Porsche, που έρχεται για να αποτελέσει το πρώτο μεσαίο –και μικρότερο– SUV στην ιστορία της Γερμανικής φίρμας. Σε ό,τι αφορά στο ποιόν της νέας Macan, εδώ η Porsche πριν από λίγους μήνες είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα πρώτο σκίτσο του νέου της μοντέλου, ωστόσο οι κατάσκοποί μας είναι σε θέση από σήμερα να μας δώσουν μια πρώτη χορταστική γεύση του νέου SUV.
Εντυπωσιακές γραμμές μιας μικρότερης Cayenne
Με βάση τους κατασκόπους μας, γίνεται κατανοητό ότι, η νέα Macan θα αποκτήσει αισθητικές επιρροές από την Porsche Cayenne, ώστε να ενταχθεί ομαλά στη γκάμα των μοντέλων της μάρκας. Στο εμπρόσθιο τμήμα λοιπόν, τα φωτιστικά, ο προφυλακτήρας και τα νεύρα του καπό, θα παραπέμψουν άμεσα στο μεγαλύτερο SUV της Porsche, την ίδια στιγμή που το χαμηλότερο ρύγχος θα δώσει την απαραίτητη αισθητική μοναδικότητα. Στο πίσω μέρος, τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά, αφού η Macan θα λάβει ένα περισσότερο κουπέ τελείωμα σε σχέση με την Cayenne, ενώ και τα μακρόστενα φωτιστικά θα παραπέμψουν προς τα κουπέ των Γερμανών. Στον όλο δυναμισμό του σχήματος θα συμβάλλει και η χαμηλότερη οροφή, όπως και το μικρότερων διαστάσεων εμπρόσθιο παρμπρίζ. Στο κομμάτι των διαστάσεων, αναμένουμε το μήκος να βρεθεί στα 4,6 μέτρα και το συνολικό πλάτος λίγο πριν τα 1,9 μέτρα, με τη διαφορά σε σχέση με την Cayenne, να είναι άμεσα αισθητή.
Σε νέα πλατφόρμα και πλήρεις κινητήρων
Η πλατφόρμα στην οποία θα βασιστεί η νέα Macan, θα είναι το καινούργιο πάτωμα MLB του Ομίλου VW, το οποίο θα αποτελέσει και τη βάση για το χτίσιμο της δεύτερης γενιάς του Audi Q5. Σχεδιασμένο να λάβει δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, το πάτωμα αυτό θα συνεισφέρει στη συνολική μείωση του βάρους του αυτοκινήτου, πριμοδοτώντας την οικονομία κίνησης. Υπό αυτό το πρίσμα, η νέα Macan θα είναι η πρώτη Porsche των τελευταίων 20 ετών, που θα λάβει 4κύλινδρους κινητήρες. Φυσικά, από τη γκάμα δεν θα λείψουν και ισχυρότερα μοτέρ, όπως ο V6 βενζινοκινητήρας της Cayenne S, αλλά και ο 3λιτρος V6 diesel. Αναμένεται τέλος, να έχουμε και μια πιο γρήγορη έκδοση του V6 βενζινοκινητήρα με διπλή υπερτροφοδότηση και απόδοση περί τους 370 ίππους.
Η προέλευση του «Macan»
Το όνομα «Macan» προέρχεται από την Ινδονησιακή γλώσσα και σημαίνει «τίγρη». Σύμφωνα με την Porsche, το όνομα αυτό επιλέχθηκε για να τονίσει το δυναμισμό και την ισχύ του νέου της δημιουργήματος. Η ένταξή της Macan στη γκάμα, έρχεται ως συνέχεια του πλάνου «Στρατηγική 2018» της Porsche, σύμφωνα με το οποίο, η Γερμανική εταιρεία θα αυξήσει μέσα στην επόμενη 5ετία τη γκάμα των προσφερόμενων μοντέλων της. 
Η κατασκευή τέλος, του νέου SUV θα γίνεται στο γνωστό εργοστάσιο της Λειψίας και για να καλυφθεί η παραγωγή της, υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Το πρώτο επίσημο σκίτσο που έχει δώσει η Porsche στη δημοσιότητα, μας έχει δώσει τις αισθητικές κατευθύνσεις της νέας Macan.

Το πρώτο επίσημο σκίτσο που έχει δώσει η Porsche στη δημοσιότητα, μας έχει δώσει τις αισθητικές κατευθύνσεις της νέας Macan.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

FORD
OPEL