Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Τα οχήματα του συρμού ακολουθούν αυτόματα την πορεία του οχήματος που προπορεύεται χωρίς να απαιτείται η παραμικρή συνδρομή από τον οδηγό.

Τα οχήματα του συρμού ακολουθούν αυτόματα την πορεία του οχήματος που προπορεύεται χωρίς να απαιτείται η παραμικρή συνδρομή από τον οδηγό.

Οι… συρμοί οχημάτων είναι πλέον γεγονός

2.498 Επισκέψεις στο άρθρο (18/12/2012)

Μέσω του προγράμματος SARTRE, κατέστη δυνατόν να αξιολογηθεί η δυνατότητα δημιουργίας των λεγόμενων «συρμών οχημάτων» στο άμεσο προσεχές μέλλον και η συμβολή της Volvo Trucks ήταν πολύτιμη.

Φανταστείτε στο προσεχές

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

μέλλον να έχετε την δυνατότητα να πραγματοποιήσετε οδικά ταξίδια μεγάλωναποστάσεων χωρίς να απαιτείται η παραμικρή συμβολή σας στην… οδήγηση τουοχήματος παρά το γεγονός ότι αυτό είναι εν κινήσει και εσείς βρίσκεστε πίσω απότο τιμόνι του!

Αυτό ακριβώς είναι και τοαντικείμενο του πανευρωπαϊκού προγράμματος SARTRE (Safe Road Trains for the Environment) στο οποίο συμμετείχανπολλοί φορείς αλλά και κατασκευαστές οχημάτων όπως η Volvo Trucks.

Ουσιαστικά, το εν λόγωπρόγραμμα ανέλαβε να εξελίξει τις απαραίτητες τεχνολογικές λύσεις και να τιςδοκιμάσει τόσο σε εικονικές όσο και πραγματικές συνθήκες χρήσης προκειμένου νααξιολογήσει την βιωσιμότητα του όλου σχεδίου.

Οι «συρμοί οχημάτων» τουπρογράμματος SARTRE αποτελούνται ουσιαστικά από ένα όχημα- οδηγό (π.χ. έναφορτηγό με έναν επαγγελματία οδηγό στο τιμόνι του) και αρκετά ακόμα οχήματα που«συνδέονται» μαζί του ασύρματα, μέσω ειδικών αισθητήρων που ελέγχουν τηνελάχιστη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο: 

Toyota
Skoda