Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

+22% oι πωλήσεις στην Γερμανία

1.851 Επισκέψεις στο άρθρο (3/10/2019)

Το VW Group είδε τις φίρμες του να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις όσον αφορά την αύξηση πωλήσεων. Απίθανο το ποσοστό για Porsche & Αudi.

Σημαντική άνοδο της τάξης του 22% πέτυχε η γερμανική αγορά αυτοκινήτου τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε με τις φίρμες που ανήκουν στο Volkswagen Group να σημειώνουν σημαντική αύξηση στις πωλήσεις τους.

Οι πωλήσεις τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με τις επίσημες αρχές έφτασαν τις 244.622 αυτοκίνητα, αξίζει πάντως να σημειώσουμε πως η αύξηση αυτή έρχεται ένα χρόνο μετά τον «καταστροφικό» περσινό Σεπτέμβριο, όταν πολλές εταιρείες αδυνατούσαν να πουλήσουν τα αυτοκίνητά τους γιατί δεν είχαν προλάβει να εναρμονίσουν τα μοντέλα τους με τα νέα όρια εκπομπών ρύπων.
Η αύξηση που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο χαρακτηρίζεται ως «εκτροπή» από πηγές της γερμανικής βιομηχανίας αυτοκινήτου καθώς το ποσοστό ήταν μην αναμενόμενο από τους ειδικούς.

Οι πωλήσεις της Porsche σημείωσαν αύξηση 431% με την Audi να ακολουθεί με 148% και την Honda με 118%. Σημαντική αύξηση σημείωσε η VW με 96%, η SEAT με 79% ενώ ακολούθησαν η Renault με 56%, η Hyundai με 36% και η Dacia με 32%. Aντίθετα, από την μεγάλη αύξηση των πωλήσεων δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν μάρκες όπως η Jaguar, η Peugeot, η BMW και η Opel που είδαν τις νέες ταξινομήσεις τους να μειώνονται από 47 (Jaguar) έως 9% (Opel).

Όσον αφορά τις πωλήσεις ανά καύσιμο, οι ταξινομήσεις βενζινοκίνητων αυξήθηκαν κατά 14% και αποτελούν πλέον το 60% της αγοράς, ενώ αυτές του diesel αποτελούν το 30%, παρουσιάζοντας αύξηση 24% για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Συνολικά, η γερμανική αγορά αυτοκινήτου για το 2019 κινείται θετικά παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 2,5% σε σχέση με το 2018.
 

Toyota
Citroen