ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η AMG στέλνει την αδρεναλίνη στα ύψη για τη Mercedes

 Σχολιάστε 
2.076 Επισκέψεις στο άρθρο
Η AMG στέλνει την αδρεναλίνη στα ύψη για τη Mercedes
2 Φωτογραφίες »

- H AMG είναι το τμήμα επιδόσεων της Mercedes και φτιάχνει τις εκδόσεις επιδόσεων εδώ και 60 χρόνια
- Σχεδόν όλα τα μοντέλα της γκάμας έχουν έκδοση AMG, από την A-Class έως την S-Class και τη G-Class. Ακόμα και τα ηλεκτρικά!
- Επεμβαίνουν σε κινητήρα, μηχανικά μέρη, αμάξωμα… βασικά παντού
- Κορυφαία AMG, η GT 63 S e Performance με τα 816 άλογα

H AMG φτιάχνει τις εκδόσεις επιδόσεων των μοντέλων Mercedes εδώ και 60 χρόνια

Η AMG είναι το τμήμα επιδόσεων της Mercedes, δηλαδή ο κλάδος που αναλαμβάνει να μετατρέψει τα μοντέλα της μάρκας σε μοντέλα αγωνιστικών προδιαγραφών. Έτσι η AMG έχει συνδέσει το όνομά της με το motorsport, την οδηγική απόλαυση και τις καυτές επιδόσεις των ειδικών Mercedes που «περιποιείται» εδώ και 60 χρόνια σχεδόν, καθώς ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 1967.

Επεμβαίνουν σε κινητήρα, μηχανικά μέρη, αμάξωμα… βασικά παντού

Τα μοντέλα που επιμελείται η AMG σκοπεύουν να φέρουν όσο πιο κοντά γίνεται τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στα καθημερινά αυτοκίνητα και στα μέτρα των «καθημερινών» οδηγών. Έτσι η δουλειά της AMG δεν περιορίζεται στην αύξηση της ισχύος ενός μοντέλου, αλλά επεμβαίνει σε όλα τα μηχανολογικά μέρη, τα δομικά στοιχεία του μοντέλου, ακόμα και στην ενίσχυση του αμαξώματος για να αντέχει την έξτρα ισχύ. Μάλιστα φροντίζει ακόμα και για την ιδιαίτερη διακόσμηση των μοντέλων της, ώστε και στιλιστικά να συνάδουν με το αγωνιστικό τους στυλ.


Η ισχυρότερη AMG αυτή τη στιγμή, είναι η AMG GT 63 S e Performance με απόδοση 816 ίππους και ροπή άνω των 1.400 Nm
2 Φωτογραφίες »

Η ισχυρότερη AMG αυτή τη στιγμή, είναι η AMG GT 63 S e Performance με απόδοση 816 ίππους και ροπή άνω των 1.400 Nm

Σχεδόν όλα τα μοντέλα της γκάμας έχουν έκδοση AMG, από την A-Class έως την S-Class και τη G-Class

Μπορεί η AMG να ξεκίνησε τις βελτιώσεις με τις ναυαρχίδες της μάρκας, ωστόσο πλέον έχει αυξήσει σημαντικά το φόρτο εργασίας της, καθώς σχεδόν αναλαμβάνει την «περιποίηση» σχεδόν όλων των μοντέλων της Mercedes. Σχεδόν κάθε μοντέλο έχει και τη δική του έκδοση (και παραπάνω από μία) επιδόσεων. Από τη μικρότερη A-Class ως τη μεγαλύτερη S-Class και το off-road θηρίο της μάρκας την G-Class. Μάλιστα πλέον ακόμα και τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes έχουν τις δικές τους εκδόσεις επιδόσεων.   

Κορυφαία AMG, η GT 63 S e Performance με τα 816 άλογα

Αν αναρωτιέστε ποια είναι η ισχυρότερη AMG αυτή τη στιγμή, η απάντηση είναι η AMG GT 63 S e Performance. Στην καρδιά του γερμανικού σούπερ σεντάν βρίσκουμε έναν twin-turbo 4,0 λίτρων V8 κινητήρα βενζίνης απόδοσης 612 ίππων, που λειτουργεί παράλληλα με έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων τοποθετημένο στον πίσω άξονα. Το ηλεκτρικό μοτέρ διαθέτει ενσωματωμένο ένα κιβώτιο δύο ταχυτήτων και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Συνολικά η GT 63 S E Performance αποδίδει 816 ίππους και ροπή άνω των 1.400 Nm (1.430 Nm). Η Mercedes-AMG αναφέρει πως το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει στα 320 χλμ./ώρα.

Σελίδα 2Υπάρχουν παραπάνω από 40 μοντέλα της AMG στην ελληνική αγορά σήμερα
Σελίδα 3Ήξερες ότι, η AMG ξεκίνησε από ένα γκαράζ σε ένα μύλο;
Σελίδα 4Τα μοντέλα της AMG που ξεχώρισαν
Peugeot - Toyota
Autotriti.gr