ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Υπάρχουν παραπάνω από 40 μοντέλα της AMG στην ελληνική αγορά σήμερα

 Σχολιάστε 
2.069 Επισκέψεις στο άρθρο
Η GLA 35 AMG έχει απόδοση 306 ίππων
3 Φωτογραφίες »

Η GLA 35 AMG έχει απόδοση 306 ίππων

Πέραν της εξωπραγματικής GT 63 S e Performance, στην ελληνική αγορά είναι διαθέσιμες πάνω από 45 εκδόσεις της AMG. Σκεφτείτε ότι μόνο η S-Class, με την SL και την GT έχουν από μόνες τους 15 διαφορετικές εκδόσεις AMG.


Ο 2 λιτρος βενζινοκινητήρας της Mercedes με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικoύ τούρμπο αποδίδει 476 άλογα, νούμερο που αποτελεί ρεκόρ
3 Φωτογραφίες »

Ο 2 λιτρος βενζινοκινητήρας της Mercedes με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικoύ τούρμπο αποδίδει 476 άλογα, νούμερο που αποτελεί ρεκόρ


Ας ξεκινήσουμε όμως από τις πιο γήινες AMG, αυτές που θα συναντήσουμε στα compact μοντέλα της Mercedes και αναφερόμαστε στην A-Class (χάτσμπακ, σεντάν, την coupe CLA και την CLA Shooting brake) και την GLA, μαζί με την GLB, τα πιο μικρά SUV της μάρκας. Γι αυτά τα μοντέλα η AMG προσφέρει τις εκδόσεις «35» και «45 S» (εκτός των GLB και A Sedan). Αμφότερες βασισμένες στον δίλιτρο τούρμπο κινητήρα έχουν απόδοση 306 ίππων (σε συνδυασμό με mild hybrid τεχνολογία) και 421 ίππων αντίστοιχα. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη δοκιμή της A35 AMG και αντίστοιχα εδώ την δοκιμή της GLA35 AMG.

AMG και σε plug-in

Ένα σκαλί πιο πάνω (σε μέγεθος και απόδοση) είναι οι κωδικοί «43» και «63» της C-Class που βασίζονται στον ίδιο 2λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης. Η C 43 AMG που δοκιμάσαμε πρόσφατα προφέρει 421 ίππους σε συνδυασμό με ήπια υβριδική τεχνολογία. Ωστόσο η μεγάλη διαφορά των δύο εκδόσεων είναι πως η C 63 εφοδιάζεται με plug-in υβριδικό σύνολο, ενώ το εντυπωσιακό είναι πως με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικoύ τούρμπο o βενζινοκινητήρας βγάζει 476 άλογα και σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα αποδίδει συνολικά 680 ίππους και 1.020 Nm ροπής. Τα ίδια σύνολα θα συναντήσουμε και στην GLC, όπως και τη GLE με την τελευταία μάλιστα να έχει και μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση, την GLE 63 S με τους 612 ίππους από τον 4,0 λίτρων V8 κινητήρα βενζίνης. Μιλώντας για SUV, μέχρι και η G-Class, το off-road θηρίο της Mercedes, έχει τη δική της έκδοση AMG με 585 ίππους.

Η ηλεκτρική γκάμα της AMG

Φυσικά η AMG φρόντισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στα ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes, θέλοντας να αποδείξει πως ακόμα και τα ηλεκτρικά μοντέλα μπορούν να προσφέρουν οδηγικές συγκινήσεις.
Σε αυτή την περίπτωση το τμήμα βελτιώσεων έχει επέμβει στα μεγαλύτερα μοντέλα της μάρκας, την EQE και την EQS. H EQE (όπως και η EQE SUV) συναντάται σε δύο εκδοχές με 476 (AMG EQE 53) ή 625 (EQE 63) ίππους. Η EQS από την πλευρά της είναι διαθέσιμη στην έκδοση «63», όντας το πιο ισχυρό ηλεκτρικό μοντέλο με 639 άλογα.    
 
Στα ηλεκτρικά μοντέλα, η AMG πέρα από το σχεδιαστικό κομμάτι, εξοπλίζει τα μοντέλα της Mercedes, με διαφορετικό σύστημα ανάρτησης, κεραμικά φρένα, πλήρως μεταβαλλόμενη τετρακίνηση AMG Performance 4MATIC+ και ήχο αντίστοιχο μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Σελίδα 1Η AMG στέλνει την αδρεναλίνη στα ύψη για τη Mercedes
Σελίδα 2Υπάρχουν παραπάνω από 40 μοντέλα της AMG στην ελληνική αγορά σήμερα
Σελίδα 3Ήξερες ότι, η AMG ξεκίνησε από ένα γκαράζ σε ένα μύλο;
Σελίδα 4Τα μοντέλα της AMG που ξεχώρισαν
Mercedes
EURO NCAP 2024 BIG VANS