Για να γίνει η «αναγέννηση» στο φίλτρο DPF θα πρέπει να κινηθείτε με σταθερή ταχύτητα 120 χλμ./ώρα για περίπου 20 λεπτά.
2 Φωτογραφίες »

Για να γίνει η «αναγέννηση» στο φίλτρο DPF θα πρέπει να κινηθείτε με σταθερή ταχύτητα 120 χλμ./ώρα για περίπου 20 λεπτά.

Αναγέννηση φίλτρου DPF & κακό καύσιμο

500.362 Επισκέψεις στο άρθρο

4. Αναγέννηση  στο φίλτρο (DPF)

Προσοχή στο πρατήριο που βάζετε πετρέλαιο.
2 Φωτογραφίες »

Προσοχή στο πρατήριο που βάζετε πετρέλαιο.

Δεν γνωρίζεις την ύπαρξη του φίλτρου DPF (Diesel Particulate Filter) το οποίο αφαιρεί τα μικροσωματίδια άνθρακα από τα καυσαέρια; Το φίλτρο αυτό «ταλαιπωρείται» από τις αστικές συνθήκες κίνησης και ανάλογα απαιτεί «αναγέννηση», μια διαδικασία που γίνεται από τον οδηγό μετά από σχετική επισήμανση στον πίνακα οργάνων. Η αναγέννηση θα σας γλιτώσει από το κόστος αντικατάστασής του αν γίνει σωστά, ενώ αν δεν γίνει θα πρέπει να καθαριστεί από ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο. 

Τι πρέπει να κάνεις: Για να γίνει η «αναγέννηση» στο φίλτρο DPF θα πρέπει να κινηθείτε με σταθερή ταχύτητα 120 χλμ./ώρα για περίπου 20 λεπτά.

5. Προσοχή στο καύσιμο
Είναι σύνηθες ιδιαίτερα σε επαγγελματίες οδηγούς να ανεφοδιάζουν τα αυτοκίνητά τους με αμφιβόλου ποιότητας πετρέλαιο, αδιαφορώντας για τη λειτουργία και τα πιθανά προβλήματα του κινητήρα τους και πολύ περισσότερο για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Αφήνοντας αυτή την περίπτωση στην άκρη, η νοθεία στα καύσιμα είναι και εδώ σημαντική και πολλές φορές έχει χειρότερες επιπτώσεις στον κινητήρα από ότι σε έναν βενζινοκινητήρα. 

Τι πρέπει να κάνεις: Να ανεφοδιάζεις το diesel αυτοκίνητό σου από πρατήριο της εμπιστοσύνης σου και ελεγμένο από το δίκτυο της εταιρείας που αντιπροσωπεύει για πιθανή περίπτωση νοθείας. Μπορείς ακόμα να επιλέξεις να βάζεις το πιο ακριβό diesel καύσιμο που όλοι πλέον διαθέτουν και που πολλές φορές προσφέρεται σε δελεαστικές τιμές κάποιες συγκεκριμένες ημέρες.

Σελίδα 1Τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουν όσοι οδηγούν diesel
Σελίδα 2Ιδανική σχέση προσπέρασης & άδειο ρεζερβουάρ
Σελίδα 3Αναγέννηση φίλτρου DPF & κακό καύσιμο
Mercedes
test center