3 φωτογραφίες »

Οι 5 κανόνες για να βγάλεις δίπλωμα

81.519 Επισκέψεις στο άρθρο

Διπλωματούχος οδηγός… Το δίπλωμα οδήγησης δεν είναι απλή υπόθεση. Τι πρέπει να ξέρεις για να το «πάρεις»;

Πως θα βγάλεις δίπλωμα. Τα χαρτιά που χρειάζονται
Το ελάχιστο όριο ηλικίας για την απόκτηση του διπλώματος οδήγησης στη χώρα μας, είναι τα 18 έτη. Πολλοί από εμάς λοιπόν ακόμα και πριν «κλείσουμε» τα 18 ξεκινάμε τις διαδικασίες που απαιτούνται για να πάρουμε την πολυπόθητη πρώτη «ροζαλία» (σ.σ. η δεύτερη είναι του στρατού), η οποία στις μέρες μας έχει αντικατασταθεί φυσικά από μια ιδίου χρώματος κάρτα.

Παθολόγος και οφθαλμίατρος είναι οι δύο γιατροί που πρέπει να σε δουν, πριν πάρεις το δρόμο για τη σχολή οδήγησης.

Παθολόγος και οφθαλμίατρος είναι οι δύο γιατροί που πρέπει να σε δουν, πριν πάρεις το δρόμο για τη σχολή οδήγησης.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Για την έκδοσή της λοιπόν χρειάζεσαι Α.Φ.Μ, να είσαι κάτοχος δελτίου ταυτότητας και να έχεις βγάλει 4 φωτογραφίες για διαβατήριο (4 Χ 6). Μετά ξεκινάς την πληρωμή των παραβόλων που ανέρχονται στα 128 ευρώ (συνολικά θα χρειαστείτε από 800 έως 1.000 ευρώ) και μπορείς να «κατεβάσεις» και να πληρώσεις από την εφαρμογή του Taxisnet, πληκτρολογώντας την διεύθυνση e-paravolo.gr. Ακολούθως, συμπληρώνεις τις αιτήσεις για εκτύπωση διπλώματος και την αντίστοιχη αίτηση αρχικής χορήγησης διπλώματος και μετά «περνάς» τα ιατρικά τεστ. Παθολόγος και οφθαλμίατρος είναι οι δύο γιατροί που πρέπει να σε δουν, πριν πάρεις το δρόμο (με τα πόδια) για τη σχολή οδήγησης.

Η σχολή σου ανοίγει την πόρτα… δεν σε κάνει οδηγό
Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως η σχολή οδηγών σε βάζει στον κόσμο της οδήγησης και σου μαθαίνει τα βασικά. Η υποχρέωσή της απέναντί σου είναι να πάρεις το δίπλωμα στις εξετάσεις που θα δώσεις. Οδηγός λοιπόν θα γίνεις όταν πατήσεις πάνω σε αυτά που έμαθες και στην εμπειρία που θα αποκτήσεις μελλοντικά. Όπως και να χει, σύμφωνα με το νόμο, απαιτείται να παρακολουθήσεις 21 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης σε Κέντρο Θεωρητικής Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οδηγών (ΚΕΘΕΥΟ) στα οποία θα μάθεις το ρόλο και τη σημασία των πινακίδων και των κανονισμών του Κ.Ο.Κ.

Μετά τη θεωρητική εκπαίδευση, ακολουθεί η πρακτική εκπαίδευση η οποία βάση νόμου και αυτή πρέπει να είναι από 25 ώρες οδήγησης και πάνω. Σε αυτή θα μάθετε το βασικό χειρισμό του αυτοκινήτου και την εφαρμογή του Κ.Ο.Κ που μάθατε στην θεωρία, θα μάθετε επίσης τι σημαίνει οικονομική οδήγηση και θα μάθετε φυσικά να παρκάρετε, κάτι που δεν θα σας χρειαστεί ποτέ στην μετέπειτα οδηγική σας καριέρα αφού όλοι παρκάρουμε με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που μάθαμε. Είναι αναγκαίο όμως για να περάσετε τις πρακτικές εξετάσεις.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
(κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ELASTIKA 2024
moto