3 φωτογραφίες »

Εξετάσεις, δίπλωμα & για πόσο ισχύει

81.719 Επισκέψεις στο άρθρο

Η ώρα της κρίσης: Οι εξετάσεις!

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Aφού έχετε τελειώσει με τα παραπάνω, έρχεται η ώρα της κρίσης. Μια ωραία πρωία λοιπόν θα πρέπει να πάτε σε μια αίθουσα του υπουργείου (θα σας γνωστοποιηθεί από τη σχολή οδήγησης) όπου θα σας δοθεί ένα ερωτηματολόγιο αντίστοιχο με κάποιο από όσα είχατε διαβάσει στο θεωρητικό κομμάτι. Απαντάτε σε αυτό με τη μέθοδο των 3 επιλογών (Α,Β,Γ) και στόχος σας είναι να μην κάνετε πάνω από 1 λάθος σε κάποια ερώτηση.

Αφού περάσετε τη θεωρία, μια άλλη ακόμα πιο ωραία πρωία, θα εξεταστείτε στην πράξη. Για 25 λεπτά περίπου θα εξεταστείτε σε δοκιμασίες που αφορούν την προετοιμασία του οχήματος, σε άλλες που έχουν να κάνουν με την ικανότητά σας στην πορεία και στην τήρηση του Κ.Ο.Κ. Στο τρίτο και τελευταίο κομμάτι της εξέτασης, θα δείξετε τις ικανότητές σας στο παρκάρισμα. Η αξιολόγησή σας θα γίνει με βάση την άνεσή σας στο χειρισμό και την ασφαλή σας κίνηση στις λωρίδες κυκλοφορίας.

Πότε το παίρνω στα χέρια μου;
Εφόσον περάσατε με επιτυχία τις θεωρητικές και τις πρακτικές εξετάσεις σας, θεωρείστε έτοιμος να αποκτήσετε την άδεια οδήγησης. Αυτή σας επιτρέπει να οδηγείτε οποιοδήποτε αυτοκίνητο αρκεί να μην ζυγίζει πάνω από 3,5 τόνους και να μην έχει παραπάνω από 9 θέσεις. Μπορείτε δηλαδή μετά από 15 με 20 εργάσιμες μέρες που θα το πάρετε στα χέρια σας, να οδηγήσετε την McLaren Senna σας, όμως –και αυτό είναι το βασικότερο- πρέπει να καταλάβετε γρήγορα και ανώδυνα, ότι ακόμα δεν ξέρετε να οδηγείτε. Θα χρειαστούν πολλά χιλιόμετρα και πολλές καταστάσεις που θα σας «ψήσουν» ως οδηγό και θα τις βιώνετε καθημερινά.

Και μετά τι; Το δίπλωμα ισχύει για πάντα;
To δίπλωμα οδήγησης το παίρνεις μια φορά όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι ικανός να οδηγείς για πάντα. Οι νέες άδειες οδήγησης έχουν ισχύ δέκα πέντε ετών, από την ημέρα της επιτυχούς εξέτασης προσόντων και συμπεριφοράς και όχι πέραν της συμπλήρωσης της ηλικίας των 65 ετών του κατόχου. Για όλες τις κατηγορίες από την ηλικία των 65 ετών και έως τα 80, η ισχύς είναι τρία έτη και από την ηλικία των 80 και μετά η ισχύς είναι δύο έτη. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, μπορεί να ορίζεται μικρότερος χρόνος ισχύος, για λόγους υγείας του κατόχου της άδειας οδήγησης. Τέλος, για όλους όσοι έχουν στην κατοχή τους το παλιό χάρτινο δίπλωμα, αυτό ισχύει έως τις 19 Ιανουαρίου του 2033, εκτός αν έχει λήξει φυσικά προηγουμένως.

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
(κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

TI LINGLONG AGORAZO
skoda