Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ιστορικό ρεκόρ πώλησης για ένα εξίσου ιστορικό μοντέλο

Ιστορικό ρεκόρ πώλησης για ένα εξίσου ιστορικό μοντέλο

Ρεκόρ της Ferrari σε πλειστηριασμό

(19/5/2009)

To Σαββατοκύριακό που μας πέρασε σημειώθηκε άλλο ένα ρεκόρ για τη Ferrari αλλά αυτή τη φορά όχι στις πίστες. Πρόκειται για την τιμή πώλησης, σε πλειστηριασμό, της ιστορικής Testa Rossa, ενώ την ίδια στιγμή πουλήθηκε και η τελευταία F430 αλλά σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι η Ferrari θα βγάλει σε πλειστηριασμό την τελευταία F430 που θα παραχθεί, και τα έσοδα της θα τα διαθέσει ως οικονομική βοήθεια στην ιταλική περιοχή του Abruzzo η οποία υπέστη τεράστιες καταστροφές από ισχυρό σεισμό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ο πλειστηριασμός έγινε το Σαββατοκύριακό που μας πέρασε και το μοντέλο που θα αργήσει να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του κατάφερε να αποσπάσει το ποσό των 180.000 ευρώ. Αυτά αυξάνονται κατά 40.000 ευρώ ακόμη, που προκύπτουν από διάφορά άλλα προϊόντα της Ferrari που πουλήθηκαν στον ίδιο πλειστηριασμό.
Την ίδια στιγμή τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα σε άλλο ένα μοντέλο της Ferrari, πολύ παλαιότερο και πολύ πιο συλλεκτικό. Πρόκειται για την 250 Testa Rossa του 1957 που κατάφερε να αποσπάσει το αστρονομικό ποσό των 9.000.000 ευρώ ή αν προτιμάτε 12.000.000 δολαρίων. Τιμή που ξεπερνά κάθε προηγούμενη σε πλειστηριασμό, ακόμη και για μοντέλα της ίδιας φίρμας. Η υψηλή αυτή τιμή επιτεύχθηκε τόσο λόγω της σπανιότητας του 12κύλινδρου μοντέλου (έχουν κατασκευασθεί μόλις 22 αντίτυπα), όσο και λόγω της αγωνιστική του ιστορίας, αφού στις δόξες του το αυτοκίνητο είχε οδηγηθεί από τους: Phil Hill, Peter Collins και Wolfgang von Trips.
Toyota
NOS AXIZEI