ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Δύο συλλεκτικά Mini
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δύο συλλεκτικά Mini

(25/5/2009)

Μισό αιώνα ζωής συμπληρώνει η Mini φέτος και οι ιθύνοντες της εταιρείας έχουν σχεδιάσει εκδηλώσεις για να γιορτάσουν τα 50 χρόνια ζωής της. Ταυτόχρονα ετοίμασαν δύο μοντέλα συλλεκτικής αξίας, τα οποία πήραν το όνομά τους από δύο διάσημα προάστια της Βρετανίας.

Τα δύο νέα μοντέλα της Mini ονομάζονται Cooper 50 Mayfair και Cooper S 50 Camden. Αμφότερα μέσα στο «βαφτιστικό» του έχουν τον αριθμό «50» για να υπενθυμίζουν την εορταστική έκδοσή τους για τα ισάριθμα χρόνια δραστηριότητας τη εταιρείας. Γι’ αυτό τον λόγο η παραγωγή τους θα διαρκέσει μόνο μέχρι το τέλος του 2009, έτος της συμπλήρωσης του μισού αιώνα παραγωγής των Mini.

Mini Cooper 50 Mayfair

Mini Cooper 50 Mayfair

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Τα δύο μοντέλα θα έχουν στιλιστικές διαφορές από τα υπάρχοντα, με πολλά χρωμιωμένα μέρη και φυσικά στο λογότυπό τους διακρίνεται ο ιστορικός αριθμός «50». Από πλευράς μηχανικών συνόλων τα συλλεκτικά Mini Cooper 50 Mayfair και Cooper S 50 Camden θα εφοδιάζονται με τους ίδια που φέρουν και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της εταιρείας.
Τα τετρακύλινδρα μοτέρ του 1,6 λίτρου θα «φορεθούν» στα δύο μοντέλα με αυτό των 120 ίππων να είναι για το Cooper 50 Mayfair και το αντίστοιχο το διπλότουρμπο των 175 ίππων να είναι πάνω στο Cooper S 50 Camden. Επίσης διαθέσιμος (και για δύο μοντέλα) θα είναι και ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας πετρελαίου με απόδοση 110 ίππων, ο οποίος χρειάζεται μόνο 3,9 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ.
Hyundai
PEUGEOT