Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Την κορυφαία αναλογία ιπποδύναμης στον τόνο πετυχαίνει το Atom
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Την κορυφαία αναλογία ιπποδύναμης στον τόνο πετυχαίνει το Atom

Atom με 1.000 ίππους στον τόνο!

(29/5/2009)

Την κορυφαία έκδοση του Atom θα παρουσιάσει η βρετανική Ariel. Το μοντέλο θα αποδίδει 500 ίππους και λόγω του μειωμένου βάρους του, οι επιδόσεις θα είναι «εξωφρενικές». Το εντυπωσιακό αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται και με το ανάλογο αεροδυναμικό πακέτο που θα το βοηθά να «κάθεται» καλύτερα στην άσφαλτο.

Η φιλοσοφία του Ariel Atom σε όλες τις εκδόσεις του, είναι απλά το μειωμένο βάρος και η υψηλή ιπποδύναμη ώστε οι επιδόσεις που θα επιτευχθούν να είναι αντίστοιχες υπεραυτοκινήτου υπερδιπλάσιας τιμής και όγκου. Και μπορούμε να πούμε ότι το καταφέρνει εύκολα αφού στην πιο απλή του μορφή με τους 245 ίππους από το δίλιτρο κινητήρα της Honda που χρησιμοποιεί, επιτυγχάνει 0-100 χ.α.ω. σε 2,7 δλ.

Ο 40βάλβιδος V8 αποδίδει 500 ίππους και εκτοξεύει το Atom στα 100 χ.α.ω. σε λιγότερο από 3 δλ.!

Ο 40βάλβιδος V8 αποδίδει 500 ίππους και εκτοξεύει το Atom στα 100 χ.α.ω. σε λιγότερο από 3 δλ.!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Καμιά φορά όμως, ακόμη και αυτή η επίδοση μπορεί να μην είναι αρκετή για κάποιους, με αποτέλεσμα η Ariel να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να ανακοινώσει τη δημιουργία του πιο δυνατού έως τώρα μοντέλου της. Του Ariel Atom 500 V8.
To αυτοκίνητο όπως μαρτυρά το όνομα του, θα αντικαταστήσει το 4κύλινδρο μηχανικό σύνολο της Honda και στη θέση του θα χρησιμοποιεί ένα V8 με 5 βαλβίδες στον κύλινδρο, χωρητικότητας μόλις 2,4 λίτρων της Russell Savory (RS) του οποίου η απόδοση με τη βοήθεια υπερτροφοδότη θα αγγίζει τους 500 ίππους, ενώ το όριο των στροφών του θα είναι κοντά στις 10.000 σ.α.λ!
Το σύνολο αυτό θα συνδυάζεται με σειριακό εξατάχυτο κιβώτιο της Sadev, ενώ στο σύστημα πέδησης έχουμε 4πίστονες δαγκάνες της Alcon σε όλους τους τροχούς, καθώς και ζάντες μαγνησίου της Dymag. Σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τα βάρος χαμηλά οι άνθρωποι της Ariel έχουν χρησιμοποιήσει ανθρακονήματα σχεδόν για κάθε επιφάνεια από τις λιγοστές που υπάρχουν στο Atom, όπως τα φτερά των τροχών, το κάτω μέρος του πατώματος, και οι αεροτομές εμπρός/πίσω.
Το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη αναλογία ιπποδύναμης στον τόνο που έχει επιτευχθεί ποτέ σε όχημα παραγωγής. Με το βάρος λοιπόν των μόλις 500 κιλών το Atom 500 V8 πετυχαίνει την αναλογία των 1.000 ίππων στον τόνο! Αναμενόμενα τα 0-100 χ.α.ω. έρχονται σε πολύ λιγότερο από 3 δλ. (χωρίς να έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημη τιμή), ενώ δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή του ή πόσο θα κοστίζει.
fiat
OPEL