Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Ακριβοί οι νέοι δρόμοι!

Ακριβοί οι νέοι δρόμοι!

(1/9/2009)

Έως 22 Δεκεμβρίου θα καταθέτονται οι προσφορές του διαγωνισμού για την κατασκευή των μεγάλων αυτοκινητόδρομων της Αττικής μήκους 106 χιλιομέτρων που αναμένεται να συμπληρώσουν το σημερινό δίκτυο της Αττικής Οδού. Το εν λόγω έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015 και να επιβαρύνει τους διερχόμενους οδηγούς με δυσβάστακτα διόδια.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς παρουσίασε τα ενδεικτικά ανώτατα τιμολόγια χρήσης των νέων αυτοκινητοδρόμων και τόνισε ότι η τελική τιμή ανά χιλιόμετρο θα προκύψει μέσα από τον διαγωνισμό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρέωση για αυτούς που κινούνται στις υπόγειες σήραγγες θα είναι υψηλότερη σε σχέση με αυτούς που κινούνται στη Δυτική περιφερειακή Υμηττού ενώ θα διατηρηθεί ο σημερινός τρόπος τιμολόγησης στην υπάρχουσα Αττική Οδό λόγω της σύμβασης που έχει υπογραφεί.Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι το κόστος ανά χιλιόμετρο για την Δυτική περιφερειακή Υμηττού θα ανέρχεται σε 0,15 €, για τη μεγάλη σήραγγα Υμηττού σε 0,3 € και για τον κόμβο Μεσογείων (Αττική Οδός) σε 0,2 €.

Η προκήρυξη για τους νέους αυτοκινητόδρομους Αττικής προβλέπει την κατασκευή όλων των έργων με τη μέθοδο σύμβασης παραχώρησης. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο χρόνος κατάθεσης των προσφορών ορίζεται στις 22 Δεκεμβρίου και υπολογίζεται στις αρχές του επόμενου έτους θα έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος.

Αναλυτικά τα επτά οδικά έργα που θα κατασκευαστούν με συμβάσεις παραχώρησης:

· Δυτική περιφερειακή Υμηττού (από Αττική Οδό έως Λεωφόρο Ποσειδώνος)
Πρόκειται για υπόγειο έργο και θα παρακάμπτει τις αστικά κέντρα σημαντικών προαστίων όπως Βύρωνας, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, ¶λιμος και Ελληνικό.

· Μεγάλη σήραγγα Υμηττού
Έχει μήκος τέσσερα χιλιόμετρα και συνδέει τη νότια πλευρά του λεκανοπεδίου με τα Μεσόγεια.

· Οδικός άξονας από κόμβο Μεσογείων έως Ραφήνα
Ακολουθεί το φυσικό ανάγλυφο σε όρυγμα, δεν είναι ορατός και έχει μήκος 18,6 χιλιόμετρα με ενδιάμεσο ανισόπεδο κόμβο προς την Αττική Οδό και το Αεροδρόμιο.

· Οδικός άξονας από κόμβο Μεσογείων έως Αγία Μαρίνα
Έχει μήκος 14,2 χιλιόμετρα στον οποίο προστέθηκε τμήμα στα Καλύβια μήκους σχεδόν έξι χιλιομέτρων.

· ¶ξονας Σταυρός-Ραφήνα
Έχει μήκος 6,1 χιλιόμετρα και φτάνει μέχρι την λεωφόρο Σπάτων-Λούτσας.

· Λεωφόρος Ποσειδώνος
Ανακατασκευή και υπογειοποίηση μήκος δύο χιλιομέτρων.

· Συνδετήριο οδικό τμήμα προς το κέντρο της Αθήνας
Συνδέεται με τον ανισόπεδο κόμβο Σακέτα μέχρι την Ουλώφ Πάλμε. Έχει μήκος 3,8 χιλιόμετρα. &&&&
Mercedes
VW