ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Το <font color=red>νέο</font color> Kangoo Express Maxi

Το νέο Kangoo Express Maxi

(9/2/2010)

Μέσα στον Απρίλιο η Renault θα λανσάρει μια νέα έκδοση του Kangoo Express. Μετά τα Kangoo Compact και Kangoo Express, η γαλλική εταιρεία θα προσφέρει και μια –μεγαλύτερη σε μήκος- έκδοση του Kangoo η οποία θα μπορεί να υποστηρίξει φορτία όγκου έως 4,6 κ.μ. και βάρους 800 κιλών.

Η Renault έχει να επιδείξει μια εξαιρετικά επιτυχημένη εμπορική πορεία στην πανευρωπαϊκή αγορά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το Kangoo ήταν ουσιαστικά το μοντέλο που δημιούργησε την κατηγορία των Vanette.Η δεύτερη γενιά του Kangoo περιλαμβάνει δύο εκδόσεις (Compact και Express) και έχει καταφέρει μέσα στο 2009 να αποσπάσει μερίδιο της τάξης του 14,5% επί του συνόλου της κατηγορίας της και να καταλάβει την πρώτη θέση παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ωστόσο η γαλλική εταιρεία σε μια προσπάθεια να εδραιώσει ακόμα περισσότερο την θέση του Kangoo έναντι του ανταγωνισμού πρόσφατα ανακοίνωσε πως θα λανσάρει προς το τέλος του Απριλίου του 2010 και μια νέα –μεγαλύτερη σε διαστασείς- έκδοση του.

Το νέο Kangoo Express Maxi θα είναι μεγαλύτερη σε μήκος από τις εκδόσεις Express κατά 39 εκατοστά (384 χλστ.) και θα προσφέρεται με δύο ή πέντε θέσεις.

Χάρη στην αύξηση του συνολικού μήκους του οχήματος, ο χώρος φόρτωσης έχει δεχθεί μια γενναία αναβάθμιση με τον ωφέλιμο όγκο του να είναι μεγαλύτερος κατά 1,1 κ.μ. (4,6 κ.μ. συνολικά). Παράλληλα το ωφέλιμο μήκος του ορίζεται πλέον στα 2,9 μέτρα ενώ το μέγιστο βάρος που η νέα έκδοση θα μπορεί να υποστηρίξει θα ανέρχεται στα 800 κιλά.

Μεγαλύτερες διαστάσεις
Όπως προαναφέραμε το συνολικό μήκος της νέας έκδοσης Maxi ανέρχεται στα 4,6 μέτρα και είναι μεγαλύτερο κατά 384 χλστ. σε σχέση με τις απλές εκδόσεις του Kangoo. Παρόλα αυτά το μεταξόνιο διατηρείται στα 3,1 μέτρα γεγονός που ευνοεί σημαντικά την ευελιξία του γαλλικού Vanette. Παράλληλα αξίζει να σημειώσουμε πως οι εκδόσεις Maxi δεν προσφέρονται με υπερηψωμένη οροφή με αποτέλεσμα το μέγιστο ύψος του οχήματος να μην υπερβαίνει τα 1,82 μέτρα. Τέλος η ελκτική ικανότητα των εκδόσεων Maxi ανέρχεται στους 1,05t. (με φρένα).

Διατηρείται ο κινητήρας των 1,5 λίτρων
Σε ότι αφορά στην γκάμα των κινητήρων τους, οι εκδόσεις Maxi του Renault Kangoo Express θα προσφέρονται μόνο με τον πετρελαιοκινητήρα dCi των 1,5 λίτρων που αποδίδει ισχύ 85 ίππων. Ένα από τα βασικότερα γνωρίσματα του εν λόγω κινητήρα είναι η περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου του που ορίζεται στα 5,3 λτ./100 χλμ. για μεικτό κύκλο κίνησης ενώ δεν υπερβαίνει τα 6 λτ./100 χλμ. κατά την κίνηση σε αστικό περιβάλλον. Επιπρόσθετα, εκπέμπει μόλις 140g CO2 ανά χιλιόμετρο.
HUYNDAI
VW