Διαχρονικό το μικρό μοντέλο της Toyota

Διαχρονικό το μικρό μοντέλο της Toyota

Το Toyota Yaris είναι συνέχεια μπροστά στις πωλήσεις. Υπάρχει άραγε πραγματικός λόγος να αλλάξει;

26.513 Επισκέψεις στο άρθρο (11/2/2011)

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Ή όχι; Το Toyota Yaris είναι το διαχρονικό best seller της μικρής κατηγορίας, αφού από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του μέχρι την τελευταία, απΆότι φαίνεται, αντιστέκεται σε κάθε νέο λανσάρισμα. Υπάρχει λόγος να αλλάξει το μοντέλο;

Ήρθε Opel Corsa, ήρθε Ford Fiesta, ήρθε Hyundai i20, ήρθε Citroen C3, ήρθε και VW Polo και το μόνο που άλλαξε στις πωλήσεις της μικρής κατηγορίας ήταν λίγο η σειρά για κανένα μήνα ή δύο. Το Yaris ξαναβρέθηκε στις πρώτες θέσεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Σήμερα, πέντε χρόνια από το λανσάρισμά του και παρά τον πολύ σκληρό ανταγωνισμό της κατηγορίας, το μικρό Toyota παραμένει στις πρώτες θέσεις, παρά τα χρόνια του στην αγορά και παρά τη μόδα που φέρνει νέες τάσεις στην κατηγορία.
Εκεί φαίνεται και η δύναμη της Toyota συνολικά, αφού ανεπηρέαστη από τα νέα δεδομένα που ακούνε στο όνομα turbo με λίγα κυβικά, έκανε τη δική της κίνηση και κέρδισε. Το Yaris είναι ένα από τα λίγα μικρά μοντέλο που προσφέρονται με 1.000άρη κινητήρα. Τον μεγαλύτερο των 1,4 λίτρων η Toyota δεν τον αντικατέστησε με κάποιον τούρμπο, αλλά με έναν πολύ οικονομικό 1,33 πλαισιωμένο με σύστημα start/stop που σβήνει το μοτέρ στο φανάρι.

&&&& Όμως δεν είναι μόνο το μοτέρ. Η Toyota ήταν από τις εταιρείες που στην έκρηξη των διαστάσεων της μικρής κατηγορίας που έγινε πριν μερικά χρόνια με τα περισσότερα μοντέλα να πλησιάζουν πολύ ή και να ξεπερνούν τα τέσσερα μέτρα, επέμεινε στο «μικρό» μικρό.
Αυτό που έκανε ήταν να εκμεταλλευθεί στο μέγιστο τις εξωτερικές διαστάσεις στην καμπίνα, φτιάχνοντας ένα ευρύχωρο εσωτερικό. Ακολούθησε και πάλι το δικό της δρόμο χωρίς σπορ πινελιές, ή άλλες lifestyle απόψεις, και στάθηκε στον εργονομικό και λειτουργικό διάκοσμο που κάνει το αυτοκίνητο ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση. Και ας υστερεί σε στυλ.
Φαίνεται λοιπόν πως η οδός της Toyota στη μικρή κατηγορία έχει τόση απήχηση που το Yaris παραμένει και σήμερα, λίγο καιρό ίσως πριν την ανανέωσή του, ένα best seller. Το περίεργο είναι πως κανείς άλλος δεν ακολουθεί το ίδιο παράδειγμα, αφού οι ευρωπαίοι εμμένουν στα έντονα σχήματα με σπορ διαθέσεις και επιδόσεις και μικρομεσαίες διαθέσεις.
Εσείς τι λέτε; Τι είναι που κάνει το Yaris τόσο επιτυχημένο; Η διαφορετικότητά του; Η εστίαση της μάρκας στη χρηστικότητα και λειτουργία και όχι τόσο στο αθλητικό στυλ; Εσείς επηρεάζεστε από τα χρόνια του στην αγορά και παρά τα νέα μοντέλα το προτιμάτε; Γιατί;
BRIDGESTONE TURANZA 6
test center